DOLAR 32,9682 0.45%
EURO 35,9590 0.79%
ALTIN 2.501,23-1,09
BITCOIN 2134931-1,11%
İstanbul
26°

HAFİF YAĞMUR

03:58

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul Taksicilerinden İBB’ye Zam Talebi: Taksimetre Ücretleri Artmalı

İstanbul Taksicilerinden İBB’ye Zam Talebi: Taksimetre Ücretleri Artmalı

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, demirbaş giderlerindeki artış nedeniyle İBB'den yüzde 65 oranında taksimetre tarife artışı talebinde bulundu. Yılbaşında toplu taşıma araçlarına yapılan rutin zamlarla birlikte taksimetre ücretlerinde de artış bekleniyor.

ABONE OL
14 Kasım 2023 11:37
İstanbul Taksicilerinden İBB’ye Zam Talebi: Taksimetre Ücretleri Artmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) taksimetre ücretlerine zam yapılmasını talep ettiklerini açıkladı. Demirbaş giderlerine yapılan zamların etkisiyle yüzde 65 oranında taksimetre tarife artışı talep ettiklerini belirten Aksu, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Demirbaşlara gelen zamlardan dolayı İBB’ye yüzde 65 oranında taksimetre tarife artışı talebinde bulunduk. Yılbaşında toplu taşıma araçlarına, taksiye, minibüse, servise rutin zam yapılıyor. Biz de bundan dolayı talebimizi şimdiden ilettik.”

Daha önce yapılan zamla birlikte İstanbul’daki taksilerde indi-bindi 70 TL, açılış 19,17 TL, kilometre başına ücret ise 13,75 TL olarak belirlenmişti. Yılbaşı itibarıyla rutin zam uygulamalarının yanı sıra taksimetre ücretlerine yapılabilecek yeni bir artış, sürücüler ve taksiciler arasında dikkatle takip edilen bir konu olarak öne çıkıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.