DOLAR 32,8323 -0.21%
EURO 35,6856 -0.56%
ALTIN 2.537,460,11
BITCOIN 2163993-2,65%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Irak Petrol Bakanı Erbil’de: Petrol İhracatı ve İkili Anlaşmalar Görüşüldü

Irak Petrol Bakanı Erbil’de: Petrol İhracatı ve İkili Anlaşmalar Görüşüldü

Irak Petrol Bakanı Abdulgani, Erbil ziyaretinde petrol ihracatının yeniden başlatılması ve ikili anlaşmalar için IKBY Başbakanı Barzani ile bir araya geldi. Detaylar haberimizde!

ABONE OL
12 Kasım 2023 16:57
Irak Petrol Bakanı Erbil’de: Petrol İhracatı ve İkili Anlaşmalar Görüşüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Irak Petrol Bakanı Abdulgani, Erbil ziyareti kapsamında IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile petrol ihracatının durumu ve ikili anlaşmaları ele aldı. Irak hükümeti, bölgedeki sahalardan petrol üretimi ve ihracatının yeniden başlatılması için uygun mekanizmalar bulma konusunda istekli olduğunu belirtti. Başbakan Barzani ise petrol ihracatının finansal zarar verdiğini ifade ederek, tekrar başlatılması için hazır olduklarını açıkladı. Abdulgani, IKBY ve bölgedeki şirketlerle petrol üretiminin ilk olarak yeniden başlamasını ele alacaklarını belirtirken, Türkiye’ye petrol ihracatı konusunda da anlaşma olacağını belirtti. Paris merkezli Uluslararası Tahkim Mahkemesi’nin verdiği karar sonrası 25 Mart’ta Irak’tan Ceyhan Limanı’na petrol akışının durdurulduğu bilgisi hatırlatıldı. Irak ve Türkiye arasındaki petrol ihracatı konusundaki son gelişmeler için detaylar haberimizde!

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.