DOLAR 32,8603 -0.03%
EURO 35,6956 -0.04%
ALTIN 2.543,37-0,06
BITCOIN 2164845-2,84%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İnan Kıraç, Kızı İpek Kıraç’ı Evlatlıktan Reddetti: Miras Kavgası Devam Ediyor

İnan Kıraç, Kızı İpek Kıraç’ı Evlatlıktan Reddetti: Miras Kavgası Devam Ediyor

Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından İnan Kıraç, Vehbi Koç'un kızı Suna Koç ile olan evliliğinden olan kızı İpek Kıraç'ı evlatlıktan reddetti. Red gerekçesi, miras kavgasının tüm varlığını etkilediği şeklinde yorumlandı. İnan Kıraç, geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren eşi Suna Kıraç'ın mirası nedeniyle kızı İpek Kıraç'a dava açmış ve bu dava halen devam etmektedir. İpek Kıraç ise babası İnan Kıraç'a karşı dava açarak mal kaçırmakla suçlamış ve babasının mal varlığına el konulmasını talep etmiştir. Bu aile içi hukuki mücadele gündemdeki yerini korumaktadır.

ABONE OL
2 Kasım 2023 22:51
İnan Kıraç, Kızı İpek Kıraç’ı Evlatlıktan Reddetti: Miras Kavgası Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin tanınmış iş insanlarından İnan Kıraç, evlatlık ilişkisini sonlandırarak kızı İpek Kıraç’ı reddetti. Bu kararın altında yatan neden, bir miras kavgası olarak görülüyor. İnan Kıraç, 2020 yılında vefat eden eşi Suna Kıraç’ın mirasından kaynaklanan anlaşmazlık nedeniyle kızı İpek Kıraç’a karşı bir dava açmıştı.

Dava, Suna Kıraç’ın vasiyetnamesiyle İpek Kıraç’a intikal eden Temel Ticaret ve Yatırım AŞ’nin yüzde 20.13 hissesinin İnan Kıraç’ın mülkiyetine geçirilmesi talebiyle ilgiliydi. İnan Kıraç, mahkemeden bu hissenin yüzde 25’inin kendi adına tescil edilmesini istemişti.

Ancak İpek Kıraç da babasına karşı karşı bir dava açarak, babasının mal kaçırdığını iddia etmiş ve babasının mal varlığına el konulmasını talep etmişti.

Bu aile içi hukuki mücadele, iş dünyasının önemli figürlerinden biri olan İnan Kıraç ve kızı İpek Kıraç arasındaki gerilimi yansıtmaktadır. Her iki tarafın da talepleri ve iddiaları mahkeme süreci boyunca değerlendirilecek ve sonuç beklenmeye devam edecektir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.