DOLAR 32,8223 -0.24%
EURO 35,6584 -0.62%
ALTIN 2.539,660,20
BITCOIN 2157488-3,68%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Google – Apple Anlaşmasının Sırları Mahkemede Ortaya Çıktı

Google – Apple Anlaşmasının Sırları Mahkemede Ortaya Çıktı

Google-Apple anlaşmasının sırları mahkemede ortaya çıktı.

ABONE OL
14 Kasım 2023 18:46
Google – Apple Anlaşmasının Sırları Mahkemede Ortaya Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD, Google’ın tekel politikası nedeniyle Google’a büyük bir dava açıyor ve bugün bir tanığın Apple’ın Google ile yaptığı anlaşma hakkında açıkladığı bilgileri öğreniyoruz. Bilgi, çok fazla ayrıntı içerdiğinden Google’ın avukatının aklını kaybetmesine neden oldu. Özellikle Chicago Üniversitesi profesörü Kevin Murphy ifade veren ve avukat John Schmidtlein’i aklından çıkaran tanıktı.

Tanıtımda Murphy, Google‘ın Safari arama reklam gelirinin %36’sını Apple’a ödediğini açıkladı. Duruşmayı takip eden Bloomberg’e göre bu bilgi şu ana kadar kamuya açıklanmadı ve kesin yüzdeden bahsetmek Schmidtlein’i oldukça rahatsız etti.

Google, halkın öğrenmemesi için değil, diğer şirketlerin öğrenmemesi ve Google’dan benzer yüzdeler istememesi için yüzdeyi ne pahasına olursa olsun gizli tutmak istiyordu. Ve Google, geçen hafta Apple ile yaptığı anlaşma hakkında daha fazla bilgi açıklamasının “Google’ın hem rakiplerine hem de diğer karşı taraflara göre rekabetçi konumunu makul olmayan bir şekilde zayıflatacağını” belirten bir mahkeme brifingini sunduğunda bunu biliyordu.

Apple ve Google, iPhone’lardan çok önce, 2002’den bu yana bir gelir paylaşımı anlaşmasına sahipti. Bu, Google’ın bir üreticiyle yaptığı en önemli anlaşmalardan biridir ve üreticinin Google’ı cihazlarında bir arama motoru olarak kullanmasını gerektirir.

ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’ı adalet önüne çıkarmak için kullandığı anlaşmalar bunlardı. Pek çok kişinin rekabete aykırı olduğunu düşündüğü uygulamalar bunlardır.

Adalet Bakanlığı davayı kazanırsa ve Google’ın aramada rekabete aykırı olduğunu kanıtlarsa, şirketin farklı iş birimlerine bölünmesi gerekebilir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.