DOLAR 32,8313 -0.21%
EURO 35,6751 -0.59%
ALTIN 2.538,160,14
BITCOIN 2169496-2,25%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried Suçlu Bulundu, Cezası İleri Bir Tarihte Belirlenecek

FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried Suçlu Bulundu, Cezası İleri Bir Tarihte Belirlenecek

FTX, Sam Bankman-Fried, Suçlu Bulundu, Manhattan Federal Mahkemesi, Elektronik Dolandırıcılık, Menkul Kıymet Dolandırıcılığı, Kara Para Aklama, İflas, Kripto Borsası

ABONE OL
3 Kasım 2023 09:15
FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried Suçlu Bulundu, Cezası İleri Bir Tarihte Belirlenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manhattan Federal Mahkemesi’nde bir aydır süren davanın sonucu nihayet açıklandı. FTX kripto borsasının kurucusu Sam Bankman-Fried, elektronik dolandırıcılık, menkul kıymet dolandırıcılığı ve kara para aklama da dahil olmak üzere 7 suçtan suçlu bulundu. Jüri, dört saati aşkın süren müzakerelerin ardından bu karara vardı.

Bankman-Fried’ın cezası ise Yargıç Lewis Kaplan tarafından ileri bir tarihte belirlenecek. Bu gelişme, FTX kripto borsasının iflasının ardından gelen hukuki süreçte önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor. Kasım 2022’de iflas eden FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried, bu dönemde istifasını açıklamış ve tutuklanmıştı.

Bankman-Fried’ın kişisel servetinin 26 milyar dolar olduğu tahmin ediliyordu ve aynı zamanda Washington’daki en büyük siyasi bağışçılardan biriydi. İkinci bir ceza davası, FTX’in Bahamalar’daki genel merkezinden ABD’ye iade edilmesinin ardından getirilen ek suçlamaları ele alacak ve Mart 2024’te yapılması planlanıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.