DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 1839411-4,43%
İstanbul
24°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Devlet, Ebed, Müddet: Yeditepe Üniversitesi’nden Özel Kitap

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Devlet, Ebed, Müddet: Yeditepe Üniversitesi’nden Özel Kitap

Yeditepe Üniversitesi Yayınevi tarafından hazırlanan 'Cumhuriyetimizin 100. Yılında Devlet, Ebed, Müddet' isimli kitap, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yıllık serüvenini detaylı bir şekilde anlatıyor. Bedrettin Dalan'ın öncülüğünde, kitap, Cumhuriyet tarihinin başlangıcından günümüze önemli olayları ve gelişmeleri kapsamlı bir şekilde ele alıyor.

ABONE OL
15 Kasım 2023 23:04
Cumhuriyetimizin 100. Yılında Devlet, Ebed, Müddet: Yeditepe Üniversitesi’nden Özel Kitap
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeditepe Üniversitesi Yayınevi tarafından özel olarak hazırlanan “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Devlet, Ebed, Müddet” isimli kitap, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yıllık serüvenini okuyuculara sunuyor. Kitap, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tülay Alim Baran ve Müdür Yardımcısı Dr. Burcu Özbay tarafından titizlikle hazırlandı.

Kitap, 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Barış Antlaşması ile başlayarak Cumhuriyetin ilanından Devrim Yasalarının kabulüne, hilafetin kaldırılmasından tekke, zaviye ve türbelerin kapatılmasına, İzmir İktisat Kongresi’nden İş Bankası ve fabrikaların açılışına kadar olan dönemi kapsamlı bir şekilde ele alıyor.

Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan, kitap önsözünde, Mustafa Kemal’in Türkiye Cumhuriyeti devletini kurarak “Ebed Müddet” olma geleneğini sürdürdüğünü vurguluyor. Kitap, Türk milletinin devlet geleneğinin bir yansıması olarak Cumhuriyetin 100 yıllık tarihini detaylı bir şekilde inceliyor.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tülay Alim Baran, kitabın hazırlık sürecine dair, “Elinizde bulunan bu kitap ile bize armağan edilen Cumhuriyet’in 100 yıllık sürecinin satırbaşlarına değinmeye çalıştık. Bilgileri bir araya getirirken en büyük zorluk, yeni kurulmuş ve uzun yıllar devam etmiş savaşların yorgunu bir ülkenin hayatının her alanına değmiş, onu değiştirmiş, yüceltmiş gelişmeleri kısaltmak oldu.” şeklinde konuştu. Kitap, Cumhuriyetin 100 yıllık tarihini anlamak ve kutlamak isteyenler için eşsiz bir kaynak niteliği taşıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.