DOLAR 32,8223 -0.24%
EURO 35,6584 -0.62%
ALTIN 2.539,660,20
BITCOIN 2157488-3,68%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çalışma Hayatı ve İşverenlerle Çalışanlar Arasında Uzlaşı İçin Adımlar Atıldı

Çalışma Hayatı ve İşverenlerle Çalışanlar Arasında Uzlaşı İçin Adımlar Atıldı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından düzenlenen "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Çalışma Hayatı" panelinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, çalışma hayatının yapısal sorunlarını çözmek ve uzlaşıyı teşvik etmek için atılan adımları vurguladılar.

ABONE OL
8 Kasım 2023 07:23
Çalışma Hayatı ve İşverenlerle Çalışanlar Arasında Uzlaşı İçin Adımlar Atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından düzenlenen “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Çalışma Hayatı” panelinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma hayatındaki gelişmeler ve uzlaşı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Panelde ayrıca TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç da uzlaşının önemine dikkat çekti.

Bakan Işıkhan, Türkiye’nin çalışma hayatındaki yapısal sorunları çözmek için ciddi adımlar attıklarını belirterek, “Uluslararası standartlara uygun mevzuat düzenlemeleri yaparak, sendikalaşmanın önündeki engelleri kaldırdık. Çözülemez olarak görülen sorunları ele alıp çözüme kavuşturduk. Ayrıca Ekonomik Yatırım Teşvikleri (EYT) konusunu gündemimizden kaldırdık. Son yıllarda yaşanan zorlu dönemlere rağmen, sağlam ekonomik yapımız sayesinde büyümeye devam ediyoruz. Enflasyonun olumsuz etkilerine karşı hem çalışanlarımıza hem de işverenlerimize destek olmaya devam ediyoruz” dedi.

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise son altı asgari ücret görüşmesinde muhalif bir imza atmadıklarını vurgulayarak, “TİSK olarak Türkiye istihdamına, ekonomisine ve büyümesine katkıda bulunuyoruz. Asgari ücret müzakerelerinde masada olmayı her daim önemseyerek, uzlaşma sağlamaya çalışıyoruz. Son altı asgari ücret görüşmesinin hiçbirinde muhalefet şerhimiz bulunmuyor” açıklamasını yaptı.

Panelde, işverenler ve çalışanlar arasındaki uzlaşının önemine vurgu yapılırken, çalışma hayatının daha adil ve sürdürülebilir hale getirilmesi için yapılan çalışmaların devam edeceği belirtildi. Uzlaşının, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında önemli bir rol oynadığına dikkat çekildi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.