DOLAR 32,8497 -0.18%
EURO 35,6724 -0.58%
ALTIN 2.539,840,21
BITCOIN 2163967-1,86%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Avrupa’nın 5 Büyük Futbol Ligi: İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ve Fransa’da Haftanın Öne Çıkanları
  • Son Dakika Haberler
  • Spor
  • Avrupa’nın 5 Büyük Futbol Ligi: İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ve Fransa’da Haftanın Öne Çıkanları

Avrupa’nın 5 Büyük Futbol Ligi: İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ve Fransa’da Haftanın Öne Çıkanları

Avrupa'nın en üst düzey futbol liglerinden olan Premier Lig, LaLiga, Serie A, Bundesliga ve Ligue 1'de oynanan maçlarda öne çıkan gelişmeler. Manchester City, Girona, Inter, Bayer Leverkusen ve Paris Saint-Germain zirvedeki yerlerini koruyor.

ABONE OL
13 Kasım 2023 19:08
Avrupa’nın 5 Büyük Futbol Ligi: İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ve Fransa’da Haftanın Öne Çıkanları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa’nın en prestijli beş büyük futbol ligi olarak kabul edilen İngiltere Premier Lig, İspanya LaLiga, İtalya Serie A, Almanya Bundesliga ve Fransa Ligue 1’de oynanan haftanın maçlarında önemli gelişmeler yaşandı.

LaLiga’da Girona’nın Yükselişi: LaLiga’da mütevazı bütçeli takımlardan Girona, bu sezon çıktığı 13 maçın 11’ini kazanarak dikkat çekiyor. Son olarak Rayo Vallecano deplasmanından 2-1 galip ayrılan Girona, 34 puanla zirvedeki yerini korudu. Real Madrid ve Barcelona’nın sırasıyla 32 ve 30 puanla takip ettiği ligde, Atletico Madrid ise 28 puanla bir maçı eksik olarak dördüncü sırada bulunuyor.

Premier Lig’de Heyecan Dorukta: İngiltere Premier Lig’de liderlik yarışı büyük bir çekişmeye sahne oldu. Şampiyonluk mücadelesi veren Manchester City, Chelsea deplasmanında 4-4 berabere kalarak zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü. 28 puanlı Manchester City lider, Liverpool 27 puanla ikinci, Arsenal ise 26 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Serie A’da Inter’in Gücü: Serie A’da lider Inter, Frosinone’yi 2-0 mağlup ederek zirvedeki yerini korudu. 31 puanlı Inter’i, 29 puanlı Juventus ve 23 puanlı Milan takip etti. Son şampiyon Napoli ise Empoli’ye 1-0 yenilerek puan kaybetti.

Bundesliga’da Leverkusen’den 4-0’lık Galibiyet: Bundesliga’da namağlup lider Bayer Leverkusen, Union Berlin’i 4-0 mağlup ederek zirvedeki yerini bırakmadı. 31 puanlı Leverkusen’i, Bayern Münih, Stuttgart ve Leipzig takip ediyor.

Ligue 1’de Liderlik Değişti: Ligue 1’de Nice’in puan kaybı sonrasında liderlik koltuğuna PSG oturdu. PSG, Reims karşısında Kylian Mbappe’nin hat-trick yaptığı maçı 3-0 kazanarak zirveye yerleşti. 27 puanlı PSG’yi, 26 puanlı Nice, 24 puanlı Monaco ve 20 puanlı Lille takip etti.

Avrupa’nın önde gelen futbol liglerindeki bu gelişmeler, futbolseverleri heyecanlandırırken, zirve yarışları adeta nefes kesici bir hale geldi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.