DOLAR 32,8434 -0.18%
EURO 35,6993 -0.53%
ALTIN 2.539,530,20
BITCOIN 2161842-2,21%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Altın Fiyatları Yorumu: Altı Ayın En Yüksek Seviyesine Ulaştı

Altın Fiyatları Yorumu: Altı Ayın En Yüksek Seviyesine Ulaştı

Altın fiyatları Salı günü art arda dördüncü seansında yükseldi ve altı ayın en yüksek seviyesine ulaştı. İşte güncel altın fiyatları yorumu...

ABONE OL
28 Kasım 2023 20:44
Altın Fiyatları Yorumu: Altı Ayın En Yüksek Seviyesine Ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın fiyatları Salı günü art arda dördüncü seansta yükseldi ve zayıf dolar karşısında altı ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımlarını tamamlamış olacağını umuyor.

Spot altın sabah 9:46’da yüzde 0,7 artışla ons başına 2.027,09 dolara ulaştı. ET (1446 GMT), 11 Mayıs’tan bu yana en yüksek seviye.

Aralık teslimli ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,8 artışla ons başına 2.027,70 dolara yükseldi.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Kitco Metals’in kıdemli analisti Jim Wyckoff’a göre, Fed’in faiz oranlarını daha fazla artırmayacağı ve hatta bahara kadar faiz oranlarını düşürebileceği umutlarıyla dolar endeksi düşüş eğilimindeyken, altın yakın vadede yükselişini sürdürüyor.

Altın Fiyatları Yorumu: Altı Ayın En Yüksek Seviyesine Ulaştı
Altın Fiyatları Yorumu: Altı Ayın En Yüksek Seviyesine Ulaştı


CME’nin FedWatch Aracı, trader’ların genel olarak ABD merkez bankasının Aralık ayında faiz oranlarını değiştirmemesini beklediğini ve gelecek yılın Mayıs ayında yaklaşık %50 oranında bir indirim ihtimalini fiyatladıklarını gösteriyor.

Faiz getirmeyen varlıkları elde tutmanın fırsat maliyeti düştükçe, düşük faiz oranları altının cazibesini artırıyor.

Altının yabancı alıcılar için daha ucuz hale gelmesiyle dolar endeksi Ağustos sonundan bu yana en düşük seviyesine geriledi. 10 yıllık tahvilin getirisi son iki ayın en düşük seviyesine geriledi.

Yatırımcılar ayrıca faiz oranı görünümüne ilişkin daha fazla bilgi edinmek için Perşembe günkü Fed’in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) verilerini de izleyecek. Odak noktası aynı zamanda Çarşamba günü için planlanan revize edilmiş ABD üçüncü çeyrek GSYİH rakamları üzerinde.

Wyckoff, GSYH rakamlarının ve enflasyon göstergelerinin beklenenden daha güçlü olması durumunda tüccarların hevesini kıracağını, ancak diğer taraftan daha yumuşak bir enflasyon raporu ve biraz daha zayıf bir GSYİH rakamının altına yönelik alım ilgisinin artacağını da sözlerine ekledi.

Gümüş yüzde 0,7 artışla ons başına 24,78 dolara, platin ise yüzde 1 artışla 928,28 dolara yükseldi. Paladyum yüzde 1,4 düşüşle ons başına 1.055,20 dolara geriledi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.