DOLAR 32,8319 -0.21%
EURO 35,6834 -0.57%
ALTIN 2.537,700,12
BITCOIN 2188139-0,66%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

ABD Temsilciler Meclisi, Hükümet Kapanmasını Önleyen Geçici Bütçe Tasarısını Onayladı

ABD Temsilciler Meclisi, Hükümet Kapanmasını Önleyen Geçici Bütçe Tasarısını Onayladı

ABD Temsilciler Meclisi, federal hükümetin kapanmasını önleyecek geçici bütçe tasarısını onayladığını duyurdu. Tasarı, enerji, tarım, ulaştırma, konut ve kentsel gelişim gibi bakanlıklara 19 Ocak'a, savunma bakanlığı da dahil hükümetin geri kalanına ise 2 Şubat'a kadar finansman sağlamayı öngörüyor. Tasarı, Temsilciler Meclisi'nde 336 oyla kabul edildi.

ABONE OL
15 Kasım 2023 08:45
ABD Temsilciler Meclisi, Hükümet Kapanmasını Önleyen Geçici Bütçe Tasarısını Onayladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Temsilciler Meclisi, federal hükümetin kapanmasını önleyecek geçici bütçe tasarısını onayladığını duyurdu. Tasarı, enerji, tarım, ulaştırma, konut ve kentsel gelişim gibi bakanlıklara 19 Ocak’a, savunma bakanlığı da dahil hükümetin geri kalanına ise 2 Şubat’a kadar finansman sağlamayı öngörüyor. Tasarı, 95’e karşı 336 oyla kabul edildi. Bu geçici bütçe tasarısı, 2024 mali yılında hükümetin kapanmasını önlemeye yönelik ikinci geçici bütçe olacak. Tasarının bir sonraki durağı ABD Senatosu olacak ve onay alması durumunda Başkan Joe Biden’ın imzasına sunulacak.

Tepki: Tasarının Temsilciler Meclisinden geçmesi, eski Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy’nin görevinden düşürülmesi sonrası bu göreve seçilen Mike Johnson için bir başarı olarak yorumlandı. Tasarının ABD Senatosu’nda onay alıp almayacağı ve Başkan Biden’ın imza atıp atmayacağı önümüzdeki süreçte belirlenecek.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.