DOLAR 32,8210 -0.24%
EURO 35,6624 -0.62%
ALTIN 2.540,490,23
BITCOIN 2159481-3,33%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Merkez Bankası (FED), Politika Faizini Sabit Tutma Kararı Aldı

ABD Merkez Bankası (FED), Politika Faizini Sabit Tutma Kararı Aldı

ABD Merkez Bankası (FED), politika faizi kararını açıkladı ve mevcut faiz oranını sabit tutma kararı aldı. Açıklamada, ekonomik büyüme, işsizlik oranı ve yüksek enflasyon gibi faktörler değerlendirildi.

ABONE OL
3 Kasım 2023 21:03
ABD Merkez Bankası (FED), Politika Faizini Sabit Tutma Kararı Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Merkez Bankası (FED), son toplantısının ardından politika faiz oranını değiştirmeme kararı aldı. Faiz oranı, yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutuldu. FED, açıklamasında ekonomik büyüme, işsizlik oranı ve yüksek enflasyon gibi ekonomik göstergeleri ele aldı.

Açıklamada, ekonomik aktivitenin üçüncü çeyrekte “güçlü” bir hızda büyüdüğü vurgulanırken, istihdam kazanımlarının ılımlı bir şekilde güçlü kalmaya devam ettiği belirtildi. İşsizlik oranının düşük seviyede olduğu ve enflasyonun yüksek kalmaya devam ettiği ifade edildi.

Ayrıca, FED’in para politikası karar metninde ekonomik büyümeyi daha önce “sağlam” olarak tanımlanmışken şimdi “güçlü” olarak nitelendirdiği görülüyor. İstihdam kazanımlarının ise yıl başından bu yana “ılımlı” hale geldiği belirtildi.

Açıklamada, kredi koşullarının enflasyon üzerinde baskı oluşturabileceği ve bu etkilerin boyutunun belirsizliğini koruduğu ifade edildi. FED, enflasyon risklerine karşı son derece dikkatli olmaya devam edeceğini belirtti.

FED, geçen yıl yüksek enflasyon karşısında varlık alım operasyonunu tamamlamış ve faiz artışlarına başlamıştı. Mart 2022’den bu yana toplam 11 faiz artırımı gerçekleştirmiş ve faiz oranını 525 baz puan artırmıştı. Politika faizi, 2001 yılından bu yana en yüksek seviye olan yüzde 5,25-5,50 aralığına çıkmıştı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.