DOLAR 34,0036 0.31%
EURO 37,8669 0.68%
ALTIN 2.819,860,38
BITCOIN 1973175-2,83%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yükselen Enerji Maliyetleri Kanadalıları Temel İhtiyaçlarda Kısıtlamaya Zorluyor

Yükselen Enerji Maliyetleri Kanadalıları Temel İhtiyaçlarda Kısıtlamaya Zorluyor

Kanadalı haneler, artan enerji maliyetleri nedeniyle temel ihtiyaçlarda kısıtlamalar yapmak zorunda kalıyor. Yüksek enerji faturaları, gıda ve ilaç gibi temel ihtiyaçlardan vazgeçmeyi gerektirecek duruma gelmiş durumda. İstatistikler, enerji fiyatlarının artışının yarattığı ekonomik zorlukları ortaya koyuyor. Detaylar için haberimizi okuyun.

ABONE OL
1 Kasım 2023 22:53
Yükselen Enerji Maliyetleri Kanadalıları Temel İhtiyaçlarda Kısıtlamaya Zorluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kanada’da yükselen enerji maliyetleri, bazı hanelerin temel ihtiyaçlarda kesinti yapma zorunluluğunda bırakarak, güvenliklerini ve konforlarını riske atmalarına neden oluyor. İstatistikler Kanada’nın yayımladığı bir rapor, bu yıl, Kanadalı hanelerin enerji faturalarını ödeyebilmek için temel ihtiyaçlar, yemek ve ilaç gibi, bir aydan fazla süreyle azaltmaları veya vazgeçmeleri gerektiğini gösteriyor. İstatCan’a göre, neredeyse yüzde sekiz, temel ihtiyaçlarda harcamalarda kesinti yapmış veya bunlardan tamamen vazgeçmiş. Rapor, enerji fiyatlarının geçen ay yıllık yüzde 5.4 arttığını gösteren İstatistik Kanada’nın en son enflasyon raporuna göre, özellikle ulusal gaz fiyatlarının geçen ay yıllık yüzde 7.5 arttığını, Ağustos ayında yüzde 0.8 arttıktan sonra. 2021 yılından bu yana, birçok Kanadalı aile, kapalı ve ısıtma maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle iç mekan soğutma ve ısıtma düzenlemeleri yapmak zorunda kaldı. İstatCan, yüksek ısıtma veya soğutma maliyetleri nedeniyle evlerini bir ay boyunca “güvensiz veya rahatsızlatıcı bir sıcaklıkta” tutmak zorunda kalan hanelerin yaklaşık yüzde on olduğunu bildirdi. Düşük gelirli haneler (yüzde 18), bu yolu takip etme olasılığı daha yüksekken, yüksek gelirli aileler (yüzde 10) daha az olasılığa sahipti. İstatCan’a göre Kanadalı ailelerin yüzde onu, son yıl boyunca enerji faturalarını geç ödediğini veya ödeyemediğini bildirdi. Daha küçük bir yüzde (yüzde üç), gecikmiş veya ödenmeyen faturalar nedeniyle enerji kaynaklarının kapatıldığını bildirdi. Ayrıca, Kanada’nın nüfusunun yüzde 26’sından fazlasının, son 12 ay içinde bir klima veya diğer soğutma ekipmanına sahip olmadığını gösteren İstatCan verileri bulunuyor. Yüksek enerji maliyetlerinin haneler üzerindeki finansal baskı ve Kanadalıların refahları için yüksek enerji maliyetlerinin olası sonuçları konusunda endişeleri artırdığı bir durum. Bu bağlamda, hükümetin son dönemde çeşitli önlemler, örneğin ev ısınma yağlarında karbon fiyatlandırma muafiyetleri gibi önlemler aldığını unutmamak önemlidir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.