DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18514991,02%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Yahudi Kanaat Önderi: ‘İsrail ve Destekçileri Şeytanın Taraftarıdır, Bu Bir Din Savaşı Değil’

Yahudi Kanaat Önderi: ‘İsrail ve Destekçileri Şeytanın Taraftarıdır, Bu Bir Din Savaşı Değil’

Yahudi kanaat önderi Haham Elhanan Beck, İsrail'in Filistin halkına yönelik zulmünü kınayarak, "İsrail ve destekçileri şeytanın taraftarıdır. Bu bir din savaşı değil." açıklamasında bulundu. Beck, Siyonizme karşı çıkan Hahamların Filistin'in yanında olduğunu vurguladı.

ABONE OL
20 Kasım 2023 22:18
Yahudi Kanaat Önderi: ‘İsrail ve Destekçileri Şeytanın Taraftarıdır, Bu Bir Din Savaşı Değil’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in Filistin halkına yönelik uyguladığı zulme karşı sesini yükselten Yahudi kanaat önderi Haham Elhanan Beck, katıldığı bir gösteride yaptığı açıklamada, “Gazze halkına sesleniyorum, dünya genelinde Siyonizme karşı çıkan bütün Hahamlar sizin yanınızda. Bütün dünya halkları sizin destekçiniz. Sizin için ağlıyoruz. Siyonist İsrail’in yaptığı katliamların dini bir temeli yok. İsrail ve onu destekleyenler şeytanın taraftarıdırlar. Bu, bir din savaşı değil.” ifadelerini kullandı.

Beck, 2021’de verdiği bir röportajda da dinin, sorunun özü olmadığını belirterek, “Sorun işgalle ilgili. İnsanların katledilmesi ve toprakların çalınması sorun tamamen bundan ibaret. Filistinliler Yahudilerden nefret etmiyor. Onlar işgalcilerden nefret ediyor. Problem olan şeyin dinle ilgili olmadığını bilmemiz gerekiyor.” demişti.

Yahudi kanaat önderi Elhanan Beck’in bu açıklamaları, Filistin’e yönelik zulme karşı Yahudi toplumundan gelen tepkileri ve dayanışmayı vurgulayarak, olayın dini bir çatışma olmadığını bir kez daha vurgulamıştır.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.