DOLAR 34,0522 0.01%
EURO 37,6052 -0.08%
ALTIN 2.751,980,32
BITCOIN 19358691,00%
İstanbul
27°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

SGK Emekli Maaşı Ödeme Tarihlerinde Değişiklik Yok, Vatandaşlar Aynı Takvimle Devam Edecek

SGK Emekli Maaşı Ödeme Tarihlerinde Değişiklik Yok, Vatandaşlar Aynı Takvimle Devam Edecek

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, emekli maaşı ödeme tarihlerinde herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi. Emekli vatandaşlar, SGK tarafından belirlenen ödeme takvimi doğrultusunda maaşlarını almaya devam edecekler.

ABONE OL
9 Kasım 2023 12:58
SGK Emekli Maaşı Ödeme Tarihlerinde Değişiklik Yok, Vatandaşlar Aynı Takvimle Devam Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye’deki emekli vatandaşları ilgilendiren önemli bir duyuru yaparak, emekli maaşı ödeme tarihlerinin değişmediğini açıkladı. SGK tarafından yapılan açıklamada, 7 Kasım 2023 tarihli bazı haberlerin emekli maaşlarının değiştiğine dair yanıltıcı bilgilere yer verdiğine dikkat çekildi. Gerçek durumu açıklamak amacıyla SGK, kamuoyuna şu açıklamayı yaptı:

“Her ne kadar ilgili haber başlığında emekli maaş tarihlerinin değiştiğinden bahsedilse de emeklilerimizin aylık ödeme tarihlerinde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Sosyal Güvenlik Kurumumuzdan emekli aylığı alan vatandaşlarımız, daha önceki aylarda olduğu gibi yine aynı günlerde aylıklarını almaya devam edeceklerdir. Bu itibarla haber başlığında yer alan maaş günlerinin değiştiği ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır.”

Bu açıklama ile SGK, emekli vatandaşların endişe duymadan maaşlarını belirlenen takvime göre almaya devam edebileceklerini vurguladı.

Emekli maaşlarının ödeme tarihleri, tahsis numarasının son hanesine göre belirlenmektedir. 4A (SSK’lı) emekliler her ayın 17-26’sı arasında, 4B (Bağ-Kur) emeklileri ise her ayın 25-28 arasında maaşlarını alırlar. Örneğin, tahsis numarası son rakamı 9 olanlar maaşlarını ayın 17’sinde alırken, tahsis numarası son rakamı 0 olanlar maaşlarını ayın 26’sında alırlar.

Ayrıca, çalışmayan emeklilere verilecek olan 5 bin liralık ikramiye ödemesi de gündemdeydi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ikramiye ödemelerinin 15 Kasım’a kadar tamamlanacağını belirtti. Böylece emekli vatandaşlar, ekonomik olarak rahatlamak için bu tarihi bekleyebilirler. Bu gelişmeler, emeklilerin maaşlarını ve ek ödemelerini zamanında alacaklarına dair güvence sunmaktadır.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.