DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18415020,43%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nissan: Tam elektriğe geçişi hızlandırıyoruz

Nissan: Tam elektriğe geçişi hızlandırıyoruz

Nissan "Tam elektriğe geçişi hızlandırıyoruz" açıklamasında bulunarak üç model, ikisi yakın zamanda Japonya Mobilite Fuarı'nda tanıtılan üç heyecan verici tamamen elektrikli prototipten ilham alınacağını belirtti.

ABONE OL
28 Kasım 2023 20:59
Nissan: Tam elektriğe geçişi hızlandırıyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nissan, İngiltere’deki fabrikasında üretilecek üç modelin de %100 elektrikli olacağını doğrulayarak sıfır emisyonlu gelecek vizyonunu sürdürüyor. Bu, Nissan’ın geleceğin üretimine yönelik planı olan Sunderland’deki EV36Zero merkezinin üç elektrikli araçtan (EV), üç giga fabrikadan ve 3 milyar £’a kadar bir yatırımdan oluşacağı anlamına geliyor; Nissan’ın İngiltere’deki 7.000 çalışanı ve 30.000 işi için harika bir haber. Birleşik Krallık’ta dolaylı olarak desteklenmektedir.

Proje, Nissan’ın Qashqai ve Juke amiral gemilerinin gelecekteki tamamen elektrikli versiyonlarını içeriyor. Nissan, İngiltere’de üretilmesi planlanan üçüncü aracın, otomotiv endüstrisinin elektrifikasyonunu ateşlemeye cesaret eden Nissan LEAF’in yeni nesli olacağını doğruladı.

Hem araç hem de akü üretimi, Nissan’ın rüzgar ve güneş enerjisi santrallerini entegre edecek ve Nissan ile komşu tedarikçilerine %100 yenilenebilir elektrik sağlayabilecek EV36Zero Microgrid tarafından desteklenecek. Şirket, Avrupa’daki tüm yeni otomobillerinin bundan böyle tamamen elektrikli olacağını ve Avrupa binek otomobil serisinin 2030 yılına kadar %100 elektrikli olmasını beklediğini zaten doğruladı. Ayrıca, Nissan’ın gerçek anlamda sürdürülebilir bir şirket olma yönündeki Ambition 2030 vizyonunu da temel alarak, daha temiz, daha güvenli ve daha kapsayıcı bir dünya.

Nissan: Tam elektriğe geçişi hızlandırıyoruz
Nissan: Tam elektriğe geçişi hızlandırıyoruz

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak şunları söyledi: “Nissan’ın yatırımı, halihazırda ekonomimize yılda 71 milyar £ gibi büyük bir katkıda bulunan Birleşik Krallık otomobil endüstrisi için büyük bir güven oyu. Bu girişim şüphesiz elektrikli araç inovasyonu ve üretimi açısından Birleşik Krallık’ın Silikon Vadisi olarak Sunderland’in geleceğini güvence altına alacak.”

“Birleşik Krallık’ı iş yapmak için en iyi yer haline getirmek ekonomik planımızın merkezinde yer alıyor. Daha parlak bir gelecek için doğru uzun vadeli kararları alırken, Nissan gibi işletmelerin Birleşik Krallık’ta işlerini genişletmelerini ve büyütmelerini desteklemeye devam edeceğiz” diye ekledi.

Nissan’ın en son yatırımı, Birleşik Krallık operasyonlarındaki 1,12 milyar £’a varan tutarı ve bugün duyurulan iki yeni modelin Ar-Ge ve üretimine yönelik daha geniş tedarik zincirini, üretim tesisleri ve süreçlerindeki iyileştirmeler, eğitim ve ilgili faaliyetleri de kapsıyor. Bu, Nissan’ın gelecekteki ilk EV için EV36Zero’nun ilk aşamasına duyurduğu 423 milyon £ yatırımın devamı.

Bu üç yeni elektrikli araç, şu anda Nissan Sunderland fabrikasında üretilen üç modelin de geleceğini temsil ediyor:

  • Nissan Qashqai – orijinal crossover, 2022 yılında Birleşik Krallık’ta en çok satan otomobil ve Birleşik Krallık’ta üretilen tüm otomobillerin beşte birini temsil ediyor.
  • Nissan JUKE – kuralları yıkan ve bir milyondan fazla satan kompakt crossover.
  • Nissan LEAF – 250.000’den fazlası Sunderland’de üretilen dünyanın ilk seri üretilen EV’si.

Gelecekteki üç model, ikisi yakın zamanda Japonya Mobilite Fuarı’nda tanıtılan üç heyecan verici tamamen elektrikli prototipten ilham alacak:

  • Nissan Hyper Urban Concept, zarif ve modern estetikle öne çıkan bir crossover EV.
  • Yönlendirilmiş ve çokgen yüzeylerle tanımlanan bir dış estetiğe sahip, tamamen elektrikli kompakt bir crossover olan Nissan Hyper Punk Concept.
  • 2021’de tanıtılan ve daha önce Sunderland’de üretilecek gelecekteki bir EV için ilham kaynağı olduğu onaylanan Nissan Chill-Out Konsepti.

İsimler, teknik özellikler ve çıkış tarihleri ​​de dahil olmak üzere üç model hakkında daha fazla bilgi daha sonraki bir tarihte açıklanacak.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.