DOLAR 32,8680 0.11%
EURO 35,7475 0.33%
ALTIN 2.529,690,03
BITCOIN 2146679-0,86%
İstanbul
29°

AÇIK

03:57

İMSAK'A KALAN SÜRE

2023 Dünya Yılın Otomobili IONIQ 6: Hyundai’nin “kehaneti”

2023 Dünya Yılın Otomobili IONIQ 6: Hyundai’nin “kehaneti”

2023 Dünya Yılın Otomobili unvanıyla IONIQ 6 yeni elektrifikasyon çağını temsil ediyor.

ABONE OL
28 Kasım 2023 21:10
2023 Dünya Yılın Otomobili IONIQ 6: Hyundai’nin “kehaneti”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hyundai‘nin Prophecy EV Konsepti’nden ilham alan tamamen yeni IONIQ 6, net, basit çizgiler ve aerodinamik tasarımla karakterize edilirken, zarif iç mekanı “koza” hissi için mükemmel bir şekilde tasarlandı. Yunanistan pazarında dağıtımına başlandı. Şirkete göre, aerodinamik olarak şekillendirilmiş “Elektrikli Streamliner” otomobil olan IONIQ 6 , menzili en üst düzeye çıkarıyor ve sürdürülebilir malzemelerin yenilikçi kullanımını sağlayarak yeni EV çağına yüksek kalite getiriyor. Tasarımı başından beri insan odaklıydı; iç mekan dış formuyla eş zamanlı olarak gelişiyordu. İç alanı en üst düzeye çıkarmak ve optimize etmek için çaba gösterildi; sonuçta benzersiz bir siluet ve son derece geniş bir iç mekan ortaya çıktı.

2023 Dünya Yılın Otomobili IONIQ 6 Hyundai'nin kehaneti
2023 Dünya Yılın Otomobili IONIQ 6 Hyundai’nin kehaneti

Ve IONIQ 6, ödüllü IONIQ 5 gibi, her modele benzersiz bir görünüm kazandıran bir farklılaşma tasarım stratejisi uyguluyor. Basit ama çekici kıvrımlar ve alçak burun, aktif ön hava delikleri, azaltılmış tekerlek-gölge açıklığı, tam alt gövde kaplaması, özel olarak tasarlanmış difüzörlerin yanı sıra opsiyonel dijital yan aynalar. IONIQ 6’nın imrenilecek aerodinamik becerisi, eliptik spoyler ve arka tamponun her iki yanındaki ayırıcı ‘tutucularla’ daha da güçlendiriliyor.

IONIQ 6 ayrıca farlar, arka kombinasyon lambaları, ön alt sensörler, havalandırma çıkışı çevresi ve orta konsol göstergeleri gibi çeşitli yerlerde 700’ün üzerinde parametrik pikseli bir araya getirerek aracın tamamında IONIQ imza kimliğini güçlendiriyor. Arka spoylere entegre edilmiş, yukarıya monte edilmiş çarpıcı üçüncü fren lambası sayesinde aracın geceleri tanınması kolaydır. IONIQ 6’nın benzersizliğini daha da vurgulamak için Hyundai’nin ‘H’ logosu aracın ön ve arka kısmına yerleştirilmiştir ve alüminyumdan yapılmıştır.

2023 Dünya Yılın Otomobili IONIQ 6 Hyundai'nin kehaneti
2023 Dünya Yılın Otomobili IONIQ 6 Hyundai’nin kehaneti

Tasarımcılar, IONIQ 6’nın iç mekanı için, çevreye duyarlı Y kuşağına ve Z kuşağına özellikle odaklanarak müşteri ihtiyaçlarına bakarak başladılar ve “içten dışa” çalıştılar. Sonuç olarak, IONIQ 6’nın koza şeklindeki iç kısmı, pratik özellikler ve sürdürülebilir malzemelerle dolu, çevreye duyarlı bir işe gidip gelme deneyimi sunan konforlu bir sığınak ve kişisel alan görevi görüyor.

IONIQ 6’nın E-GMP platformu, tasarımcıların yolcuların daha fazla konfor ve özgürlükle hareket etmelerine olanak tanıyan optimize edilmiş bacak mesafesi ve ferahlık yaratarak iç mekanı genişletmelerine olanak tanıdı.

Her biri 12,3 inç olan ekran ve multimedya ekranları, sürüş sırasında dikkatin dağılmasını en aza indirecek şekilde tasarlanmış modüler bir düzeneğe entegre edilmiştir.

Çift Renkli Ortam Aydınlatması, IONIQ 6’nın içinde yumuşak bir aydınlatma sağlar. Kullanıcılar, kapıların her bir parçası için (üst veya alt) 64 renk yelpazesinden veya renk uzmanları tarafından sürücülerin ve yolcuların kendilerini rahat hissetmelerine yardımcı olmak için geliştirilen 6 çift renkli tema arasından seçim yapabilir. ve rahat. Direksiyon simidindeki (isteğe bağlı) etkileşimli 4 piksel, sürücü ile araç arasında kolay iletişim kurulmasına olanak tanır. Anahtarların ön kapılardan çıkarılması daha fazla rahatlık ve daha fazla saklama alanı yarattı. Ön kaplamaların dış hatlarındaki şeffaf vurgular, kapı haritası tutucuları ve alçak konsol kapağı, ferahlık ve benzersizlik duygusunu daha da vurguluyor.

IONIQ 6’nın tasarımcıları aracın hem dış hem de iç kısmında sürdürülebilir malzemeler kullandı.

2023 Dünya Yılın Otomobili IONIQ 6 Hyundai'nin kehaneti
2023 Dünya Yılın Otomobili IONIQ 6 Hyundai’nin kehaneti

IONIQ 6, aşağıdaki 9 dış renkte mevcuttur: Gravity Gold Mat, Abyss Black Pearl, Serenity White Pearl, Curated Silver Metallic, Nocturne Grey Metallic, Nocturne Grey Matte, Transmission Blue Pearl, Ultimate Red Metallic ve benzersiz Biyofilik Mavi İnci, aracın resmi lansman rengidir. İç mekan için 2 seçenek mevcuttur: Siyah ve Koyu Gri ile Açık Gri kombinasyonu.

325 bg’ye varan güç, arkadan veya dört tekerlekten çekiş, 5,1 inç’te 0-100 hızlanma ve kombine WLTP döngüsünde (şehir içi bisiklette 777 km) 614 km’lik mükemmel menzil ile IONIQ 6, yeni elektrifikasyon çağını temsil ediyor, 2023 Dünya Yılın Otomobili unvanını taşıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.