DOLAR 34,0006 0.29%
EURO 37,8516 0.64%
ALTIN 2.820,980,42
BITCOIN 1966761-2,91%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Malatya’da Deprem Sonrası Konut Piyasası Çöküşte: Daireler 1 Milyona Alıcı Bulamıyor

Malatya’da Deprem Sonrası Konut Piyasası Çöküşte: Daireler 1 Milyona Alıcı Bulamıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle Malatya'da Bostanbaşı Mahallesi'ndeki daireler, önceki satış fiyatlarının çok altında alıcı bulmaya çalışıyor. Malatya Emlakçılar Odası Başkanı, depremler sonrası oluşan olumsuz algının piyasayı nasıl etkilediğini anlatıyor.

ABONE OL
24 Kasım 2023 17:52
Malatya’da Deprem Sonrası Konut Piyasası Çöküşte: Daireler 1 Milyona Alıcı Bulamıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden büyük bir etkiyle sarsıldı. Öncesinde 5 ila 6 milyon arasında satışa sunulan daireler, şu anda 1 milyona alıcı bulmada zorlanıyor. Bölgenin en prestijli bölgelerinden biri olan Bostanbaşı’ndaki dairelerle ilgilenen olmazken, ağır hasarlı binaların patlayıcı ile yıkımı ise devam ediyor.

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, depremin Bostanbaşı Mahallesi’ne büyük zarar verdiğini belirtiyor. Depremler sonrasında kamuoyunda oluşan yanlış algının bölgede satışı zorlaştırdığını ifade ediyor. Özgül, “Depremler sonrası Bostanbaşı’nda önceki fiyatlarıyla satılan dairelere alıcı bulunamıyor. Sağlam binalar bile satılamıyor. Bu olumsuz algı, insanları tedirgin etti ve bölgedeki daire satışları tamamen durdu” diyor.

Depremler sonrasında kent genelinde konut satışlarının durduğunu da vurgulayan Özgül, arsa taleplerinin arttığını ancak alım gücünün azalması nedeniyle gayrimenkul yatırımlarının gerilediğini belirtiyor. Malatya’da konut satışlarının canlanması için yerel yönetimlere büyük görev düştüğünü ifade eden Özgül, bu durumun devam etmesi halinde birçok firmanın iflas edebileceğine dikkat çekiyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.