DOLAR 34,0933 0.11%
EURO 37,6685 0.07%
ALTIN 2.742,66-0,02
BITCOIN 19304123,09%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kanadalılar Otomobil Kredisi Ödemelerini Karşılamakta Zorlanıyor

Kanadalılar Otomobil Kredisi Ödemelerini Karşılamakta Zorlanıyor

Kanada'da araç kredisi ödemelerinin önceki pandemi seviyelerini aştığı belirtiliyor. Otomobil kredileri için gecikme oranları artarken, araç tedarikindeki kıtlık ve yükselen borçlanma maliyetleri tüketicileri sıkıştırıyor.

ABONE OL
1 Kasım 2023 22:54
Kanadalılar Otomobil Kredisi Ödemelerini Karşılamakta Zorlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bank of Canada’nın son faiz kararı ile birlikte yayınlanan Para Politikası Raporu’na göre, Kanada’da otomobil kredileri için gecikme oranları önceki pandemi öncesi seviyeleri aştı. Car Help Canada’nın icra direktörü Shari Prymak, son birkaç yıldır araç kıtlığının araç fiyatlarını yüzde 40’a kadar artırdığını ve bunun yeni ve kullanılmış araçlar için geçerli olduğunu söyledi. Ayrıca, finansman ve araç kiralama faiz oranlarının Bank of Canada’nın artan faiz oranlarına paralel olarak yükseldiğini belirtti. Prymak’a göre, bir araç finansman veya kiralama işlemi için ortalama faiz oranı şu anda yüzde yedi ile dokuz arasında ve önceden beş ile altı arasındaydı. “Şu anda bir araç satın almak daha önce hiç olmadığı kadar pahalı” dedi ve “Borç yükü, birçok tüketici için fazlasıyla ağırdır” şeklinde devam etti.

Rising interest rates across the board are contributing to the rise in defaulting on car loans, Prymak said, along with the higher cost of most goods due to inflation. However, he said that consumers often will prioritize making their car payments due to their reliance on a vehicle. “İstikrarlı bir ekonomi ve iş kayıpları öncesinde otomobil kredilerindeki zayıflığı, işte bu nedenle ipucu olarak kullanabiliriz” şeklinde konuştu.

Otomobil danışmanı Andrew King ise, Kanada’da yeni araçlar için ortalama son işlem fiyatının ilk kez 50,000 doların üzerine çıktığını ancak araç ödemelerini yapma konusunda geride kalan tüketici yüzdesinin düşük olduğunu belirtti. King, “Oran 2021’den bu yana artıyor ancak uzun vadeli desenlere kıyasla yine de düşük olan yüzde 0.6’nın altında kalıyor” dedi.

Genel olarak, artan faiz oranları, otomobil kredilerinde ödemeleri geciktirme oranlarının artışına katkıda bulunuyor. Prymak, tüketici için fiyat artışlarına bağlı olarak malzemelerin genel olarak daha pahalı hale geldiğini söyledi. Ancak, tüketicilerin genellikle araçlarına olan bağımlılıkları nedeniyle otomobil ödemelerini önceliklendireceklerini söyledi.

Otomobil kredisi ödemeleriyle başa çıkmada sorun yaşıyorsanız, Prymak, normal bir kredi yerine bir kredi limiti almanızı önerdi. Ayrıca, araçları değiştirmeye çalışmak yerine arabayı mümkün olan en kısa sürede toplu ödemelerle kapatmanızı ve hazır olduğunuzda daha az pahalı bir araç kiralamayı düşünebileceğinizi söyledi. Prymak, tüketici için fiyat rahatlamasının görünmediğini ve devam eden tedarik zinciri sorunları ve üreticilerdeki büyük grevlerin etkilerinin olduğunu söyledi. “Yeni arabaların kıtlığı olduğunda fiyatlar yüksek kalır” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.