DOLAR 33,9942 0.28%
EURO 37,8773 0.7%
ALTIN 2.821,620,44
BITCOIN 1970572-3,08%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

İzmir ve Diyarbakır’da Gerçekleşen ‘Makyaj’ Operasyonu: 8 Kişi Tutuklandı

İzmir ve Diyarbakır’da Gerçekleşen ‘Makyaj’ Operasyonu: 8 Kişi Tutuklandı

Diyarbakır ve İzmir'de düzenlenen 'Makyaj' operasyonunda, sahte internet siteleri ve çağrı merkezleri aracılığıyla vatandaşları arkadaşlık ve evlilik vaatleriyle dolandıran 8 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ABONE OL
11 Kasım 2023 14:50
İzmir ve Diyarbakır’da Gerçekleşen ‘Makyaj’ Operasyonu: 8 Kişi Tutuklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır ve İzmir’de gerçekleşen ‘Makyaj’ operasyonunda, sahte internet siteleri ve çağrı merkezleri üzerinden vatandaşları arkadaşlık ve evlilik vaatleriyle dolandırdığı belirlenen 8 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bir ihbar üzerine yaptığı çalışmada, sahte internet siteleri ve çağrı merkezleri kurarak vatandaşları dolandıran şüphelileri tespit etti. Operasyon, 2 aylık teknik takip sonucunda gerçekleştirildi.

Şüphelilerin, Diyarbakır ve İzmir’de koordineli bir şekilde çalıştıkları belirlendi. ‘Makyaj’ adı verilen operasyonda 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, bir miktar para, çok sayıda cep telefonu ve dijital materyaller ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Yapılan mahkeme sonrasında 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Asayiş Şube Müdürü Süheyl Zaim, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya’nın direktifleriyle başlatılan ‘Suçla Sinerjik Mücadele’ projesi kapsamında gerçekleştirilen ‘Makyaj’ operasyonunu duyurdu. Zaim, şu açıklamayı yaptı: “Siber dolandırıcılara karşı sinerjik mücadele kapsamında ‘Makyaj’ operasyonu yaptık. İnternette sahte arkadaşlık ve çöp çatan siteleri kurarak vatandaşlarımızı mağdur ediyorlar. Çeşitli bahanelerle sözde buluşma öncesi para talep ediyorlar. Telefonda sohbet, akşam yemeği, tatil seçenekleri olduğunu söyleyerek tarifeler sunuyorlar. Vatandaşlarımızı bu sanal dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarmak istiyoruz.”

Makyaj operasyonu ile ilgili yapılan açıklamada, vatandaşların sanal ortamda yapılan tanışma, arkadaşlık ve evlilik vaatlerine karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.