DOLAR 32,8420 -0.2%
EURO 35,6752 -0.57%
ALTIN 2.535,970,06
BITCOIN 2190219-0,78%
İstanbul
31°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

İsviçre, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına Özel Beste ile Onurlandırdı

İsviçre, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına Özel Beste ile Onurlandırdı

İsviçreli müzisyen François Lindemann tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümüne ithaf edilen beste, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından seslendirildi. Türkiye ve İsviçre ezgilerini birleştiren eser, Türkiye-İsviçre Dostluk Konseri kapsamında dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

ABONE OL
15 Kasım 2023 07:44
İsviçre, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına Özel Beste ile Onurlandırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsviçre tarafından, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümüne özel olarak hazırlanan beste, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) tarafından seslendirildi. İsviçreli müzisyen François Lindemann tarafından bestelenen eserin dünya prömiyeri, ‘Türkiye-İsviçre Dostluk Konseri’ kapsamında gerçekleşti.

Konsere, diplomatik ve sanat camiasından önemli isimler katıldı. Türk ve İsviçre ezgilerinin bir araya geldiği konseri, şef Cem’i Can Deliorman yönetti. Ayrıca, François Lindemann ve Türk perküsyon ustası Okay Temiz de eserin icrasına katkıda bulundu.

İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Jean-Daniel Ruch, konserde yaptığı açıklamada, iki ülkenin uzun yıllardır süregelen yakın ilişkilerini kutlamak adına özel bir eser bestelediklerini belirtti. Eserin, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı onuruna maddi olmayan ancak kalıcı bir armağan olduğunu vurguladı. Türkiye ile İsviçre arasındaki dostluğu simgeliyor ve uzun yıllara dayanan bağları yansıtan özel bir beste olarak nitelendirilen eserin dünya prömiyeri büyük ilgi gördü.

Konseri yöneten Cem’i Can Deliorman, diplomatik ve kültürel işbirliklerinin önemine vurgu yaparak, bu tür etkinliklerin iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirdiğini ifade etti. François Lindemann ise hem Türk hem İsviçre müziğini birleştirmeyi amaçladığı eseriyle, izleyicilere keyifli bir müzikal deneyim sunmayı hedeflediğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.