DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18462171,00%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İngiltere’de İşsizlik Yüzde 4,2 ile Sabit Kaldı, Maaş Artışları Yüksek Seyretti

İngiltere’de İşsizlik Yüzde 4,2 ile Sabit Kaldı, Maaş Artışları Yüksek Seyretti

İngiltere'de işsizlik oranı yüzde 4,2 seviyesinde sabit kaldı. İş gücü piyasası verilerine göre, temmuz-eylül döneminde istihdam oranı yüzde 75,7 oldu. Ayrıca, çalışanların düzenli maaşlarındaki yıllık artış yüzde 7,7 ile bir önceki üç aylık döneme göre sınırlı düşüş gösterdi ancak maaşlardaki artış, 2001'den beri en yüksek seviyede gerçekleşti. BoE Başkanı Andrew Bailey, maaşlardaki artış oranlarının sürdürülemez olduğunu belirtmişti.

ABONE OL
14 Kasım 2023 11:46
İngiltere’de İşsizlik Yüzde 4,2 ile Sabit Kaldı, Maaş Artışları Yüksek Seyretti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere’de işsizlik oranı, temmuz-eylül dönemini kapsayan yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 4,2 seviyesinde sabit kaldı. İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi’nin (ONS) verilerine göre, aynı dönemde istihdam oranı yüzde 75,7 olarak gerçekleşti.

İş gücü piyasası verilerine göre, çalışanların düzenli maaşlarındaki yıllık artış oranı yüzde 7,7 seviyesinde oldu. Bu, bir önceki üç aylık döneme göre sınırlı bir düşüşü temsil etse de, maaşlardaki artış 2001’den beri en yüksek yıllık bazda artışlar arasında yer aldı. İkramiyeler dahil ortalama maaşlardaki yıllık artış ise aynı dönemde yüzde 7,9 olarak hesaplandı.

ONS Ekonomi İstatistikleri Direktörü Darren Morgan, yılın üçüncü çeyreğinde iş gücü piyasasındaki genel resmin büyük oranda değişmediğini belirtti. Morgan, ülkede enflasyonun yavaşlamaya başlamasına rağmen, reel ücretlerde son iki yılın en hızlı artışının görüldüğünü dile getirdi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey ise daha önce yaptığı açıklamada, maaşlardaki artış oranlarının sürdürülemez olduğunu ifade etmişti. Bailey, küresel ekonomideki parçalanma baskısına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulamıştı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.