DOLAR 34,0036 0.31%
EURO 37,8669 0.68%
ALTIN 2.819,860,38
BITCOIN 1973175-2,83%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Yeşil Fonu’nu Kurarak Yeşil Dönüşüm Projelerini Finanse Edecek
  • Son Dakika Haberler
  • Ekonomi
  • Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Yeşil Fonu’nu Kurarak Yeşil Dönüşüm Projelerini Finanse Edecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Yeşil Fonu’nu Kurarak Yeşil Dönüşüm Projelerini Finanse Edecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Yeşil Fonu'nu kuracaklarını açıkladı. Yeşil Finans Projesi kapsamında Dünya Bankası tarafından onaylanan 155 milyon dolarlık kredi ile hayata geçecek olan fon, yeşil dönüşüm projelerini finanse ederek sürdürülebilirlik ve yeşil teknolojiye yatırımı teşvik edecek.

ABONE OL
16 Kasım 2023 09:04
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Yeşil Fonu’nu Kurarak Yeşil Dönüşüm Projelerini Finanse Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeşil dönüşüm faaliyetlerini finanse etmek amacıyla “Türkiye Yeşil Fonu” adında yeni bir fon kuracaklarını duyurdu. Dünya Bankası ile iş birliğine vurgu yapan Şimşek, Yeşil Finans Projesi için Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ’ye sağlanacak 155 milyon dolar kredisinin onaylandığını belirtti. Proje kapsamında Türkiye Yeşil Fonu adında bir girişim sermayesi yatırım fonu kurulacak. Fon, yeşil ve yenilikçi dönüşüm firmalarına öz kaynak finansmanı sağlayarak yeşil teknolojiye yatırımı teşvik edecek. Fon, Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatına tabi olacak ve Dünya Bankası kredisinin yanı sıra diğer yatırımcılardan kaynak sağlayarak büyüyecek. Bakan Şimşek, Dünya Bankası’nın Türkiye’ye gösterdiği güvenin bir göstergesi olarak değerlendirdiği 3,3 milyar dolarlık finansmanın Türkiye ekonomisine olan desteği ve güveni yansıttığını belirtti. Türkiye’ye yönelik Dünya Bankası’nın kaynak tutarının 18 milyar dolar ilaveyle 35 milyar dolara çıkarıldığını ve bu kaynağın gelecek 3 yıl içinde kullanılacağını sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.