DOLAR 32,8711 -0.02%
EURO 35,7048 -0.05%
ALTIN 2.543,19-0,06
BITCOIN 2164029-2,82%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hatay’da Deprem Sonrası Enkaz Kaldırma Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Hatay’da Deprem Sonrası Enkaz Kaldırma Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları tam gaz devam ediyor. Antakya ilçesindeki ağır hasarlı binaların büyük çoğunluğu kaldırıldı. Hatay Valiliği koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda kamyonlar, moloz döküm sahalarına arı gibi hafriyat taşıyor. Detaylar için tıklayın

ABONE OL
12 Kasım 2023 17:10
Hatay’da Deprem Sonrası Enkaz Kaldırma Çalışmaları Hızla Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en fazla hasar bıraktığı Hatay’da, enkaz kaldırma çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Antakya ilçe merkezinde ağır hasarlı binaların büyük çoğunluğu tamamen kaldırıldı. Hatay Valiliği koordinasyonunda yürütülen yıkım ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Molozların taşınması ve döküm işlemleri için kamyonlar, Antakya ilçesi Karlısu Mahallesi’nde bulunan uzak bir noktadaki moloz döküm alanına yoğun bir şekilde hafriyat taşıyor. Moloz döküm sahası sorumlusu Cihan Saçak, günlük bin kamyon kadar moloz dökümü gerçekleştiğini belirtti. Depremin hemen ardından başlayan çalışmalarda şu ana kadar 300-400 arası kamyonun sahaya giriş yaptığını ifade etti.

Karlısu Mahallesi Muhtarı Mehmet İncecik, çukur bölgelerde bulunan arazilerin molozlarla birlikte düz bir hale getirileceğini söyleyerek, “Vatandaşların arsaları daha düzgün bir hale gelip, daha kullanılır bir şekilde teslim edilecek” dedi. Hatay’daki enkaz kaldırma çalışmaları ve gelecek adımlarla ilgili detaylar haberimizde!

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.