DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18495641,02%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Gençlik ve Spor Bakanı, KYK Yurtlarındaki Asansör Bakımlarını Şeffaflaştırmak İçin Karekod Uygulamasını Duyurdu

Gençlik ve Spor Bakanı, KYK Yurtlarındaki Asansör Bakımlarını Şeffaflaştırmak İçin Karekod Uygulamasını Duyurdu

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarındaki asansör bakımlarını şeffaflaştırmak ve öğrencilerin daha güvenli bir konaklama deneyimi yaşamasını sağlamak amacıyla karekod uygulaması başlatacaklarını duyurdu. Bakan Bak, bu uygulamanın asansörlerin tipi, bakım zamanları gibi bilgileri öğrencilere şeffaf bir şekilde sunmayı amaçladığını belirtti.

ABONE OL
21 Kasım 2023 18:20
Gençlik ve Spor Bakanı, KYK Yurtlarındaki Asansör Bakımlarını Şeffaflaştırmak İçin Karekod Uygulamasını Duyurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Bak, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında bulunan asansörlerin bakımlarına ilişkin önemli bir adım attıklarını duyurdu.

Bakan Bak, KYK yurtlarındaki asansörlere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte karekod uygulaması getireceklerini belirtti. Bu uygulama ile öğrencilerin asansörlerle ilgili önemli bilgilere kolayca erişebileceğini söyleyen Bak, asansörlerin tipi, bakım zamanları ve benzeri detayların karekod üzerinden şeffaf bir şekilde görülebileceğini ifade etti. Karekodların yerleştirilmesinin kısa süre içinde tamamlanacağını belirten Bakan Bak, bu uygulamanın öğrencilere daha güvenli bir konaklama ortamı sunmayı amaçladığını vurguladı.

Ayrıca, Bakan Bak, yurtlarda bulunan asansörlerin sözleşmelerinin de titizlikle incelendiğini ve asansör kazası yaşanan yerde adli soruşturma kapsamında 3 kişinin tutuklandığını açıkladı. Bak, yurtlardaki asansörlerin güvenlik tertibatlarına ve düzenli bakım süreçlerine dikkat çekerek, bu zamana kadar herhangi bir yurtta asansör düşme olayı yaşanmadığını belirtti. Bakan Bak, ayrıca asansörlerin her ay periyodik olarak muayene edildiğini ve olası arızalara anında müdahale edildiğini ifade etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.