DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18401700,33%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Genç Çiftlere Faizsiz Kredi Müjdesi: 2 Yıl Geri Ödemesiz 48 Ay Vadeli 150 Bin TL Destek

Genç Çiftlere Faizsiz Kredi Müjdesi: 2 Yıl Geri Ödemesiz 48 Ay Vadeli 150 Bin TL Destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Aile ve Gençlik Bankası projesi detaylanmaya başlıyor. Yeni evlenecek çiftlere yönelik bu projede, 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli, 150 bin TL'ye kadar faizsiz kredi sunulacak. Ancak bu destek kapsamında yaş ve gelir kriterleri bulunacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, projenin ilk olarak deprem bölgesinde pilot olarak başlayacağını ve ardından genişletileceğini belirtti. Bakan Göktaş, kriterler arasında gelir ve 18-27 yaş aralığına uyma şartlarının bulunduğunu söyledi. Proje, Meclis'te görüşüldükten sonra yeni yıl öncesinde hayata geçirilmesi planlanıyor.

ABONE OL
2 Kasım 2023 22:47
Genç Çiftlere Faizsiz Kredi Müjdesi: 2 Yıl Geri Ödemesiz 48 Ay Vadeli 150 Bin TL Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Geçtiğimiz haftalarda kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni evlenecek çiftlere yönelik Aile ve Gençlik Bankası projesini duyurmuştu. Erdoğan, “Aile ve Gençlik Bankası çalışmalarımızı tamamladık. Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarımızla birlikte bu projeyi Meclisimizin onayına sunacağız. Yeni evlenen çiftlere, faizsiz bir şekilde Aile ve Gençlik Bankası’ndan kredi imkanı sunulacak. İlk olarak deprem bölgesinde pilot proje olarak uygulanacak.” açıklamasında bulunmuştu. Gençlere sağlanacak faizsiz kredi desteği, yaş ve gelir kriterlerine tabi olacak.

2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli ve 150 bin TL’ye kadar faizsiz kredi fırsatından yararlanmak isteyen genç çiftlerin belli bir yaş aralığında olması ve gelir kriterlerini karşılaması gerekecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, projenin ilk olarak deprem bölgesinde pilot olarak uygulanacağını ve daha sonra genişletileceğini belirtti. Meclis görüşmeleri tamamlandıktan sonra projenin yeni yıl öncesinde yürürlüğe girmesi planlanıyor.”

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.