DOLAR 34,0000 0.29%
EURO 37,8431 0.61%
ALTIN 2.820,230,39
BITCOIN 1968226-3,43%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

GCC-Türkiye Ekonomik Forumu’nda Spor Sektörü ve Ekonomi Masaya Yatırıldı: Yatırımlar, İş Birlikleri ve Gelecek Projeler Tartışıldı
  • Son Dakika Haberler
  • Spor
  • GCC-Türkiye Ekonomik Forumu’nda Spor Sektörü ve Ekonomi Masaya Yatırıldı: Yatırımlar, İş Birlikleri ve Gelecek Projeler Tartışıldı

GCC-Türkiye Ekonomik Forumu’nda Spor Sektörü ve Ekonomi Masaya Yatırıldı: Yatırımlar, İş Birlikleri ve Gelecek Projeler Tartışıldı

Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC) ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler ve spor sektöründeki iş birlikleri GCC-Türkiye Ekonomik Forumu'nda ele alındı. Panelde, FIFA 2022 Katar Dünya Kupası İcra Kurulu Başkanı, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve diğer önemli isimler, sporun ekonomi ve kültürler arasındaki bağları, gelecek projeleri ve iş birliklerini değerlendirdi.

ABONE OL
13 Kasım 2023 19:11
GCC-Türkiye Ekonomik Forumu’nda Spor Sektörü ve Ekonomi Masaya Yatırıldı: Yatırımlar, İş Birlikleri ve Gelecek Projeler Tartışıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC) ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler ve spor sektöründeki iş birlikleri, “GCC-Türkiye Ekonomik Forumu”nda masaya yatırıldı. Panelde, “GCC ve Türkiye’de Spor Sektörü ve Ekonomi” başlığı altında düzenlenen oturumda, FIFA 2022 Katar Dünya Kupası İcra Kurulu Başkanı Nasser Fahad Al-Khater, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Suudi Arabistan Spor Bakan Yardımcılığı, Stratejik Planlama ve Yatırım Danışmanı Naif I. AlDossary, İtalyan Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina önemli açıklamalarda bulundu.

Spor ve Ekonomi İlişkisi:
Panelde, sporun ülkelerin ekonomileri ve kültürleri arasında oluşturduğu güçlü bağlar ele alındı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, futbolun dünya genelinde en çok sevilen spor dalı olduğunu ve milyarlarca seyircisi bulunduğunu belirterek, “Dünyada en çok sevilen spor dalı olan futbolun milyarlarca seyircisi var. Geçtiğimiz dönem Katar’da yapılan ve başarılı geçen bir dünya kupası organizasyonu oldu. Biz de bu şampiyona öncesinde dostluk amaçlı ülkelerin birbirine yakınlaşması açısından süper kupa maçını Katar’da oynadık.” ifadelerini kullandı.

Süper Kupa ve İş Birlikleri:
Mehmet Büyükekşi, Suudi Arabistan’ın futbola önemli yatırımlar yaptığını ve dünyaca ünlü transferlerle dikkat çektiğini vurgulayarak, “Suudi Arabistan ile 5 yıllık süper kupa maçlarını dörtlü bir turnuva olarak düzenleme formatı için de görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bu modeli, İtalyanlar ve İspanyollar da Kral Kupası maçlarıyla yapıyor.” dedi.

2032 Avrupa Şampiyonası ve İş Birlikleri:
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla Türkiye’nin dünya genelinde tanıtımını artırmak amacıyla süper kupa kutlamalarını tüm dünyada yapma hedefinde olduklarını söyledi. Ayrıca, 2032 yılında İtalya ile ortak olarak Avrupa Şampiyonası’nı Türkiye’de düzenleme planlarını açıkladı.

Yabancı Yatırımlar ve Türk Futbolu:
Acun Ilıcalı, panelde yaptığı konuşmada futbola olan tutkusunun yatırım yapma sebebini oluşturduğunu ifade etti. Türkiye’de futbol ekonomisinin daha iyi bir konuma gelmesi gerektiğini vurgulayan Ilıcalı, Türkiye’de futbola yatırım yapacak yabancılar için büyük fırsatlar olduğunu belirtti. Ayrıca, Türk futbolcusu ihracatının potansiyelinin yüksek olduğunu ve Türkiye’nin futbol altyapısının güçlü olduğunu söyledi.

Panelde ayrıca, Türkiye’nin futbolu tanıtma, yabancı yatırımcıları çekme ve uluslararası iş birlikleri konusundaki çabaları ve planları tartışıldı. Türkiye’nin futbol arenasındaki yatırım fırsatları ve bu alandaki gelecek projelerine dair yapılan açıklamalar, ekonomik forumun önemli bir parçasını oluşturdu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.