DOLAR 34,0317 -0.01%
EURO 37,9197 0.01%
ALTIN 2.827,190,09
BITCOIN 1973190-0,60%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Emlakjet Raporu: İl Olma Potansiyeli Taşıyan İlçelerde Gayrimenkul Talebinde Artış

Emlakjet Raporu: İl Olma Potansiyeli Taşıyan İlçelerde Gayrimenkul Talebinde Artış

Emlakjet'in Ekim Ayı Emlak Verileri Raporu'na göre, Türkiye genelinde konut satışları yüzde 8,7 azalarak 93 bin 761'e geriledi. İl olma potansiyeli taşıyan ilçelerde ise gayrimenkul talebinde artış yaşandığı belirtiliyor. İpotekli konut satışlarında sert düşüş görülürken, satılık konutlar öne çıkarak aramalarda yüzde 56'lık bir paya ulaştı.

ABONE OL
20 Kasım 2023 23:27
Emlakjet Raporu: İl Olma Potansiyeli Taşıyan İlçelerde Gayrimenkul Talebinde Artış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emlakjet’in Türkiye geneline ilişkin Ekim ayı emlak verileri raporu, konut satışlarında yaşanan düşüşü ve il olma potansiyeli taşıyan ilçelerdeki gayrimenkul talebindeki artışı değerlendiriyor. Rapora göre, Türkiye genelinde konut satışları yüzde 8,7 azalarak 93 bin 761’e gerilerken, ipotekli konut satışları yüzde 58’lik bir düşüşle 5 bin 577’ye indi. Satılık ve kiralık konut arama trendlerindeki değişimler de raporda yer alıyor. İstanbul, satılık konut fiyatlarında ve kiralık konutlardaki düşüşle dikkat çekerken, en çok konut aranan iller sıralamasında lider konumunu koruyor. İl olma beklentisi taşıyan ilçelerde satılık ve kiralık konut fiyatlarında yükseliş gözlemlenirken, Beylikdüzü, Çankaya ve Bursa Osmangazi en çok aranan ilçeler arasında öne çıkıyor. Rapor ayrıca, konut satışlarındaki düşüşün, düşük faizli kredi kampanyası beklentisinin sürdüğü bir dönemde gerçekleştiğini belirtiyor ve bu beklentinin hayata geçmesi halinde satışlarda artış öngörüyor. Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, il olma potansiyeli taşıyan ilçelerdeki gayrimenkul talebinin artışa geçtiğini ve bu talebin yatırımcıları etkilediğini ifade ediyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.