DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 1825567-4,38%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ekonomi Yazarı Şeref Oğuz: Kara Para Aklama ve Yabancı Sermaye Üzerine Değerlendirme

Ekonomi Yazarı Şeref Oğuz: Kara Para Aklama ve Yabancı Sermaye Üzerine Değerlendirme

Ekonomi yazarı Şeref Oğuz, bugünkü köşe yazısında Türkiye'nin karşılaştığı ekonomik sorunları değerlendirdi. Yazısında, kara para aklama iddiaları ve sosyal medya fenomenlerinin rolüne vurgu yaparak, bu durumun yabancı sermaye üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini ifade etti.

ABONE OL
14 Kasım 2023 11:43
Ekonomi Yazarı Şeref Oğuz: Kara Para Aklama ve Yabancı Sermaye Üzerine Değerlendirme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomi yazarı Şeref Oğuz, bugünkü köşe yazısında Türkiye’nin karşılaştığı ekonomik sorunları ele aldı. Yazısında, enflasyon, hayat pahalılığı, kara para aklama iddiaları ve yabancı sermayenin durumu gibi konuları değerlendiren Oğuz, bu faktörlerin ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini analiz etti.

Oğuz’un vurguladığı önemli noktalardan biri, kayıtdışı ekonominin Türkiye’nin ekonomik yapısında önemli bir rol oynadığı ve enflasyon gibi faktörlerle birlikte bu durumun daha da karmaşık hale geldiği oldu. Ayrıca, vergi denetimlerinin sosyal medya fenomenlerinin lüks hayatlarına odaklanması ve bu kişilerin kara para aklama şüpheleriyle gündeme gelmesinin, Türkiye’nin uluslararası itibarını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.

Yabancı sermaye konusunda ise Oğuz, içerideki yargı karmaşası, ekonomik belirsizlik ve sosyal medya fenomenlerinin vergi boyutu gibi etkenlerin, yabancı sermayenin Türkiye’ye olan güvenini sarsabileceğini ifade etti. Yazısında, Türkiye’nin ekonomik sorunlarına çözüm bulunamazsa bu durumun yerli ve yabancı sermaye çıkışlarına neden olabileceğini belirtti.

Şeref Oğuz, yazısının son bölümünde “fenomen pandemisi” kavramını kullanarak, sosyal medya fenomenlerinin toplum üzerindeki etkilerini ve bu etkilerle baş edebilmenin önemini vurguladı. Oğuz’a göre, sosyal medya fenomenlerine gösterilen ilginin azaltılması, bu “pandeminin” etkilerini azaltmada önemli bir faktör olabilir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.