DOLAR 32,8266 -0.23%
EURO 35,6738 -0.6%
ALTIN 2.541,120,25
BITCOIN 2160737-3,49%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dolar/TL Yatay Seyirde, Gözler ABD Fed’in Kararlarında

Dolar/TL Yatay Seyirde, Gözler ABD Fed’in Kararlarında

Dün yükseliş eğiliminde olan dolar/TL, günü hafif bir artışla tamamladıktan sonra yeni güne değer kazancıyla başladı. Şu sıralarda önceki kapanışın hemen üzerinde işlem görüyor. Analistler, ABD Fed'in bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları öncesinde yatırımcıların temkinli davrandığını ifade etti. Dolar endeksindeki durum da yakından izleniyor. Yurt içinde ise veri gündemi sakin, ancak yurt dışında ABD'den gelecek veriler ve İsrail-Filistin çatışması gibi faktörler takip ediliyor.

ABONE OL
2 Kasım 2023 22:57
Dolar/TL Yatay Seyirde, Gözler ABD Fed’in Kararlarında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dün dolar/TL kuru yükseliş eğiliminde hareket ederken, günü önceki kapanışın hafif üzerinde bir seviyeden tamamladı. Dolar/TL, yeni güne ise değer kazancıyla başladı ve şu an itibariyle önceki kapanışın hemen üzerinde seyrediyor.

Döviz kurlarının yanı sıra dünya genelinde ekonomik kararlar ve gelişmeleri yakından takip eden yatırımcılar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararlarına ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarına odaklanmış durumda. Son dönemde açıklanan ekonomik veriler, ABD ekonomisinin hala güçlü olduğuna işaret etmesine rağmen, Fed’in politika faizini sabit bırakacağına yönelik beklentiler hakim.

ABD hükümetinin yılın son çeyreğine ilişkin borçlanma takvimini de bugün açıklaması bekleniyor. Ayrıca, bugün ve cuma günü açıklanacak olan istihdam piyasası verilerinin para piyasalarındaki fiyatlamaları etkileyebileceği göz önünde bulunduruluyor.

Yurt içinde ise veri gündemi sakin. Yurt dışında ise ABD’den gelecek Fed kararları ve Powell’ın konuşmasının yanı sıra, özel sektör istihdamı, imalat sanayi PMI, açık iş sayısı gibi veriler ile İsrail-Filistin çatışması gibi gelişmeler takip ediliyor.

Dolar endeksinin teknik açıdan seyri de yakından izlenirken, 107 ve 108 puan seviyeleri direnç, 106 ve 105 puan seviyeleri ise destek konumunda bulunuyor.

Dolar/TL kuru ve döviz piyasalarındaki gelişmeler, yatırımcıların ve ekonomi takipçilerinin dikkatle izlediği konular arasında bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.