DOLAR 34,0536 0.02%
EURO 37,6018 -0.08%
ALTIN 2.745,650,09
BITCOIN 19528814,00%
İstanbul
28°

AÇIK

16:40

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Çin Merkez Bankası, Faiz Oranını Sabit Tutarak Piyasaya Büyük Miktarlarda Nakit Sağladı

Çin Merkez Bankası, Faiz Oranını Sabit Tutarak Piyasaya Büyük Miktarlarda Nakit Sağladı

Çin Merkez Bankası (PBoC), politika faiz oranını sabit tutarken, Orta Vadeli Kredi Aracı (MLF) ve ters repo işlemleriyle piyasaya büyük miktarda nakit sağladı. Merkez Bankası'nın adımı, ekonomik toparlanmayı teşvik etmek amacıyla atılan bir adım olarak değerlendiriliyor.

ABONE OL
16 Kasım 2023 09:05
Çin Merkez Bankası, Faiz Oranını Sabit Tutarak Piyasaya Büyük Miktarlarda Nakit Sağladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin Merkez Bankası (PBoC), 1 yıl vadeli faiz oranını sabit tutma kararı alırken, aynı zamanda Orta Vadeli Kredi Aracı (MLF) ve ters repo işlemleriyle piyasaya büyük miktarda nakit sağladı. Bankadan yapılan açıklamada, MLF ile bankalara yüzde 2,5 faizle bir yıl vadeli 1 trilyon 450 milyar yuan, ters repo işlemleri ile de yüzde 1,8 faizle 7 gün vadeli 495 milyar yuan aktarıldığı belirtildi. Açıklamada, bu işlemlerin bankacılık sistemindeki likiditeyi yeterli seviyede tutmayı, kısa dönemli faktörlerin etkisini dengelemeyi ve temel para biriminin arzını orta ve uzun vadede uygun miktarda tutmayı amaçladığı ifade edildi. MLF, Çin bankalarının menkul varlıkları karşılığında Merkez Bankası’ndan orta vadeli kredi almasına olanak sağlıyor. Ters repo işlemlerinde ise Merkez Bankası, menkul varlıkları ileri tarihte geri satmak üzere satın alarak piyasaya nakit aktarıyor. Bu adım, hükümetin gayrimenkul sektöründeki düşüş ve yerel yönetimlerin borçlanma problemlerinin yarattığı baskıya karşı ekonomik toparlanmayı teşvik etme amacını taşıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.