DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 1843820-2,87%
İstanbul
24°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Bakan Tekin’den Ara Tatil Açıklaması: İllere Göre Tatil Tarihleri Revize Edilebilir

Bakan Tekin’den Ara Tatil Açıklaması: İllere Göre Tatil Tarihleri Revize Edilebilir

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatillerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tatil tarihlerinin illerin iklim koşullarına göre revize edilebileceğini belirten Bakan Tekin, gelecek dönemdeki planlamalara dair detaylar verdi.

ABONE OL
25 Kasım 2023 12:58
Bakan Tekin’den Ara Tatil Açıklaması: İllere Göre Tatil Tarihleri Revize Edilebilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber özel yayınında ara tatillerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin coğrafi çeşitliliği göz önüne alındığında, farklı illerde farklı iklim koşullarının yaşandığını vurgulayan Tekin, “Ara tatillerin tarihleri, illerin iklim koşullarına göre revize edilebilir” dedi.

Bakanlık bünyesinde bulunan İzleme Değerlendirme Birimi’nin ara tatillerle ilgili rutin değerlendirme yaptığını belirten Tekin, bu değerlendirmeler doğrultusunda alınacak kararların, öğrenci ve ailelerin beklentilerini göz önüne alarak şekilleneceğini ifade etti. Bakan Tekin, “Türkiye’nin coğrafi anlamda çok farklı iklim türlerinin ve iklimin aynı anda yaşandığı bir ülke. Bu nedenle, eğer ara tatiller olacaksa, illerin iklim koşullarına göre tarihleri revize edebiliriz” şeklinde konuştu.
Bakan Tekin'den Ara Tatil Açıklaması: İllere Göre Tatil Tarihleri Revize Edilebilir
Bakan Tekin’in açıklamalarına göre, gelecek dönemde ara tatil uygulamalarının planlanması, bu çeşitliliği dikkate alarak yapılacak gibi görünüyor. Ayrıca, ikinci dönemdeki tatil planlamalarının zorluklarına dikkat çeken Bakan Tekin, özellikle Kurban Bayramı tatili ile örtüşen durumları değerlendirdiklerini ve tatil planlamalarının bu faktörleri de göz önüne alarak yapılacağını belirtti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.