DOLAR 32,8757 0.11%
EURO 35,7749 0.33%
ALTIN 2.532,750,16
BITCOIN 2149308-0,78%
İstanbul
29°

AÇIK

03:57

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avrupa Birliği, Dijital Schengen Vizeleri İçin Yeni Kuralları Kabul Etti

Avrupa Birliği, Dijital Schengen Vizeleri İçin Yeni Kuralları Kabul Etti

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Schengen vizelerinin dijitalleşmesi için yeni kuralları kabul etti. Yeni uygulama, pasaportlara yapıştırılan vizelerin dijitalleşmesini sağlayarak başvuruları kolaylaştıracak. İşte detaylar...

ABONE OL
14 Kasım 2023 11:22
Avrupa Birliği, Dijital Schengen Vizeleri İçin Yeni Kuralları Kabul Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Schengen vizelerinin dijitalleşmesi için yeni kuralları kabul etti. Bu kararın ardından “dijital Schengen vizesi” uygulamasının başlaması için siyasi süreç tamamlandı ve geriye sadece teknik düzenlemeler kaldı.

AB Konseyi’nin aldığı kararlar, imzalandıktan sonra AB Resmi Gazetesi’nde yayımlanacak ve bu yayımlamanın üzerinden 20 gün geçtikten sonra yeni uygulama yürürlüğe girecek. Dijital vize başvurularının ne zaman başlayacağı ise hazırlanacak vize platformuyla ilgili teknik çalışmaların tamamlanmasının ardından duyurulacak.

Yeni uygulama kapsamında, pasaportlara yapıştırılan vizeler dijital hale gelecek ve internet üzerinden 2 boyutlu bir barkod olarak verilecek. Mobil cihazlara indirilebilecek olan bu dijital vizeler, vize başvurusu yapanlar için daha kullanıcı dostu bir süreç sunacak.

Başvurular artık tek bir internet platformu üzerinden işlenecek. Gerekli evrakların dijital kopyaları, bu platform üzerinden yüklenebilecek ve vize ücreti de çevrim içi olarak ödenebilecek. Yeni sistem, AB ülkelerinin sınır yönetim sistemleri ve veri tabanlarıyla uyumlu bir şekilde çalışacak.

Dijital Schengen vizesi uygulamasının hayata geçmesiyle birlikte, vize başvurusu yapanlar çoklu ülke ziyaretlerini planladıklarında başvuruyu hangi ülkenin aldığı konusunda bilgilendirilecek. Ancak bu sistem, Schengen ülkelerinin konsolosluklarına sadece ilk kez vize başvurusu yapanlar, biyometrik verileri güncel olmayanlar ve yeni pasaport alanlar için zorunlu olacak.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.