DOLAR 34,0110 0.03%
EURO 37,6183 0.04%
ALTIN 2.724,050,00
BITCOIN 1968537-2,09%
İstanbul
28°

AÇIK

04:55

İMSAK'A KALAN SÜRE

Altının Gram Fiyatı, Hafif Yükselişle Değer Kazanıyor

Altının Gram Fiyatı, Hafif Yükselişle Değer Kazanıyor

Altın fiyatları dün hafif bir yükselişle kapanırken, bugün değer kazancı devam ediyor. Piyasalar, yurt içi Enflasyon Raporu ve İngiltere Merkez Bankası'nın para politikası kararlarını takip ediyor.

ABONE OL
3 Kasım 2023 20:38
Altının Gram Fiyatı, Hafif Yükselişle Değer Kazanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dün, altının gram fiyatı yatay bir seyir izleyerek günü önceki kapanışının hemen altında 1.805 lira seviyesinden tamamladı. Ancak yeni güne değer kazancıyla başlayan altın, şu sıralarda 1.809 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 2.990 lira, cumhuriyet altını ise 12.290 lira seviyesinden satılıyor.

Altının ons fiyatı üst üste üç işlem günü boyunca düşüş eğiliminde hareket etmiş olsa da, bugün önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 1.985 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Analizcilere göre, ABD Merkez Bankası (Fed), dünkü faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının piyasa beklentilerine paralel olması nedeniyle altına olan talebi artırdı. Ancak şimdi gözler, yurt içinde açıklanacak Enflasyon Raporu ve yurt dışında İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) para politikası kararlarında.

Jerome Powell, enflasyonun yüzde 2 hedefine indirilmesi konusunda kararlı olduklarını vurgularken, para politikası sıkılaştırmasının ne kadar süreyle kısıtlayıcı kalacağına dair verilere ve gelişen ekonomik görünüme göre karar alacaklarını belirtti. Uzun vadeli tahvil faizlerinin yükselişini takip ettiklerini ifade eden Powell, bu durumun finansal koşulların sıkılaşmasına katkı sağladığını dile getirdi.

Bugünün veri akışında yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise BoE’nin faiz kararı ve dünya genelinde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) gibi yoğun veriler bulunuyor. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2.000 ve 2.020 seviyelerinin direnç, 1.970 ve 1.950 puanın destek olarak gözlemlendiği ifade ediliyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.