DOLAR 32,8323 -0.21%
EURO 35,6856 -0.56%
ALTIN 2.537,460,11
BITCOIN 2163993-2,65%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Adana’da ‘Sazan Sarmalı’ Dolandırıcılığı: Yeni Evli Çift 350 Bin Lira Zarara Uğradı, Satıcı Son Anda Kurtuldu

Adana’da ‘Sazan Sarmalı’ Dolandırıcılığı: Yeni Evli Çift 350 Bin Lira Zarara Uğradı, Satıcı Son Anda Kurtuldu

Adana'da gerçekleşen 'Sazan Sarmalı' dolandırıcılığı vakasında, bir otomobil satıcısı son anda kurtulurken, yeni evli bir çift 350 bin lira zarara uğradı. Olay polise bildirildi ve suçluların izini sürmek için soruşturma başlatıldı.

ABONE OL
10 Kasım 2023 19:43
Adana’da ‘Sazan Sarmalı’ Dolandırıcılığı: Yeni Evli Çift 350 Bin Lira Zarara Uğradı, Satıcı Son Anda Kurtuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana’da meydana gelen ‘Sazan Sarmalı’ dolandırıcılığı olayında, otomobil satışı yapan Mustafa Can Çakmak, son anda dolandırılmaktan kurtuldu. 25 yaşındaki Çakmak, internet üzerinden ilanını verdiği otomobili satmak isterken, kendisini Halil olarak tanıtan dolandırıcılarla karşılaştı.

Çakmak’ın otomobili satma sürecinde, dolandırıcılar tarafından kurulan tuzak, yeni evli Ali Göksu çiftini de etkiledi. Çift, araç için anlaştıkları Halil’e 350 bin lirayı banka havalesiyle gönderdi. Ancak paranın gelmemesi üzerine durumu fark eden Çakmak, durumu Göksu çiftine bildirdi.

Çakmak’ın uyarısı üzerine ortaya çıkan dolandırıcılık olayı polise bildirildi. Çift, dolandırıldıklarını anlayınca suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili polis soruşturma başlattı ve dolandırıcıları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Mustafa Can Çakmak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ben dolandırılmaktan son anda kurtuldum. Eğer satışı verseydim dolandırılan taraf ben olacaktım. Hangi aracı alacaklarsa ruhsat sahibiyle görüşmeden, parayı hesaplarına almadan insanlar satış vermesinler” uyarısında bulundu.

Yeni evli çiftin altınlarını bozdurup dolandırıldığını ifade eden Çakmak, “Herkes buna çok dikkat etmeli” dedi. Dolandırıcılık olayının detaylarıyla ilgili soruşturma sürerken, benzer vakalara karşı dikkatli olunması önem taşıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.