DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343530,73%
İstanbul
25°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

12 haftalık gebelik ve hamilelikte doğru bilinen yanlışlar

12 haftalık gebelik ve hamilelikte doğru bilinen yanlışlar

12 haftalık hamilelik, 84 gün veya yaklaşık olarak 3 ay süren bir gebelik dönemini ifade eder. Bu dönemde anne adayının vücudu ve bebeği üzerinde birçok değişiklik ve gelişim gözlemlenir. Hamilelik sürecinde dikkat edilmesi gereken birçok önemli faktör bulunur.

ABONE OL
5 Kasım 2023 11:46
12 haftalık gebelik ve hamilelikte doğru bilinen yanlışlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hamilelikle ilgili doğru bilinen yanlışlara da bir göz atalım:

Hamilelik 9 Ay Sürer: Hamilelik hesaplamaları son adet tarihine göre yapılır ve yaklaşık olarak 40 hafta sürer. Bu nedenle 9 aydan çok biraz daha uzun bir süreyi kapsar. Ancak her hamilelik farklıdır ve erken doğum riski göz önüne alınmalıdır.

Çift Bebek, İki Kişilik Yemek: Hamilelik, iki katı yemek yeme anlamına gelmez. Sağlıklı bir beslenme düzenine dikkat etmek ve gereksiz kilo almamak önemlidir.

Cinsel İlişki Zararlıdır: Cinsel ilişki, gebelik döneminde bebeğe zarar vermez. Ancak bazı durumlarda doktorun önerdiği cinsel aktiviteler veya cinsel isteksizlik nedeniyle cinsel ilişki kısıtlanabilir.

Bebeğin Saçları Bulantılara Neden Olur: Bebeğin saçlarının çıkmaya başlaması, annenin mide bulantılarını artırmaz. Mide sorunları genellikle gebeliğin ilerleyen dönemlerinde artar.

Uçak Yolculuğu Tehlikelidir: Uçak yolculuğu, gebelikte sakıncalı değildir. Ancak uzun uçuşlardan kaçınılması ve doktor tavsiyelerine uyulması önemlidir.

Erken Doğan Bebekler Yaşayamaz: Erken doğan bebekler modern tıbbın gelişmiş olanakları ile hayatta kalabilirler. Erken doğan bebeklerin sağlıklı bir yaşam sürdürme olasılığı giderek artmaktadır.

Röntgen Zararlıdır: Hamilelik sırasında radyasyondan kaçınılmalıdır, ancak radyolojik incelemeler doktorun önerdiği durumlarda yapılabilir. X-ışınlarının bebekte herhangi bir zarar bırakması ihtimali çok düşüktür.

Aşermek Bebeğin Eksikliklerine Neden Olur: Anne adayının aşermesi, bebekte organ eksikliğine yol açmaz. Aşerme psikolojik bir durumdur ve anne adayının sağlıklı bir şekilde beslenmesine dikkat etmesi önemlidir.

Hamilelikte Spor Yapılmaz: Hamilelikte düşük etkili sporlar, yürüyüş ve hafif egzersizler genellikle önerilir. Sporun düzenli yapılması, doğum sürecini kolaylaştırabilir.

Saç Boyatmak ve Makyaj Zararlıdır: Saç boyatma ve makyaj yapma, gebelikte minimal risk taşır. Kimyasal maddelerin minimum seviyede kullanılması ve ihtiyatlı davranılması önerilir.

Her gebelik farklıdır ve her anne adayının durumu özeldir. Bu nedenle hamilelikle ilgili herhangi bir soru veya endişe durumunda mutlaka bir doktora başvurmak önemlidir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.