DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18428040,74%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Üniversite Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği İçin Başvuru Şartları Belirlendi

Üniversite Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği İçin Başvuru Şartları Belirlendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğ ile üniversite öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği için başvuru şartları belirlendi. Öğrenciler, vergisiz telefondan bilgisayar ve internete kadar birçok kategoride destek alabilecek. Başvurular Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bilişim sistemi üzerinden kimlik doğrulaması ile yapılacak. İşte ayrıntılar...

ABONE OL
14 Kasım 2023 11:29
Üniversite Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği İçin Başvuru Şartları Belirlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gençlik ve Spor Bakanlığı, üniversite öğrencilerine yönelik teknolojik cihaz ve internet desteği için başvuru şartlarını belirledi. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, destekten faydalanmak isteyen öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bilişim sistemi üzerinden kimlik doğrulaması yaparak başvuruda bulunacaklar.

Başvuru için aranan şartlar şu şekilde:

  1. Satın alım tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  2. Açık öğretim programları hariç bir yükseköğretim programına kayıtlı olmak.
  3. Cihazın vergiler dahil nihai satış fiyatının 9,500 TL’yi geçmemesi.
  4. Cihazın ikinci el olmaması.
  5. Satın alınan cihaza ait faturanın elektronik ortamda düzenlenmiş olması ve öğrencinin adına düzenlenmiş olması.
  6. Satın alınan elektronik cihaz için bildirilen IBAN numarasının öğrenciye ait olması.

Başvuruların kabul edilmesi durumunda, mobil telefon cihazının nihai satış bedelinin yüzde 44.44’ü, bilgisayar cihazının nihai satış bedelinin yüzde 16.66’sı oranında hesaplanan destek tutarı, öğrencinin belirttiği IBAN numarasına aktarılacak.

Öğrenciler, başvurularını Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bilişim sistemi üzerinden kimlik doğrulaması yaparak yapabilecekler. Başvurular değerlendirildikten sonra sonuçlar bilgilendirme sistem üzerinden öğrencilere iletilerek, destek sağlanacak. Ayrıca, öğrenciler farklı tip cihazlar için destek alabilecek, ancak destek tutarı 5,500 TL’yi geçemeyecek.

İnternet desteği almak isteyen öğrenciler de başvurularını bakanlık bilişim sistemi üzerinden gerçekleştirecekler. İnternet desteği almak isteyen öğrencilerin de yükseköğretim programına kayıtlı, 26 yaşından gün almamış olmaları ve destek alınacak telefon hattının öğrenciye ait olması şartları aranacak. İlk başvurular bugünden itibaren 2 ay içinde yapılabilecek.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.