DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 1857449-3,48%
İstanbul
24°

PARÇALI BULUTLU

16:45

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu Toplantısı Sonrası Önemli Açıklamalarda Bulundu
  • Son Dakika Haberler
  • Spor
  • Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu Toplantısı Sonrası Önemli Açıklamalarda Bulundu

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu Toplantısı Sonrası Önemli Açıklamalarda Bulundu

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ali Koç'un açıklamalarına tepki göstererek, Türkiye'nin kutuplaşmaya ve gerilime değil, itidale ve huzura ihtiyacı olduğunu ifade etti. Özbek, Türkiye'nin PKK ve FETÖ gibi örgütlerin bölme girişimlerine rağmen bölünmediğini, bu nedenle spor kulüplerinin bölemeyeceğini vurguladı.

ABONE OL
8 Kasım 2023 18:21
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu Toplantısı Sonrası Önemli Açıklamalarda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, dün gerçekleşen Divan Kurulu toplantısının ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un önceki açıklamalarına tepki gösterdi. Başkan Özbek, “Dünkü divan kurulunun bilgilerini sonradan aldım. Hayretler içindeyim. Böyle mesuliyet sahibi olan kulüp başkanı, biz büyük bir mesuliyet taşıyoruz. 25-30 milyon taraftar bizim ağzımıza bakıyor. Ne gerek var böyle konuşmaya? Şu toplumu germeyelim diye maksimum çaba sarf ediyoruz. Peşine takalım, fotoğrafını çeksin… Türkiye’nin bu gerilime ihtiyacı yok. Fenerbahçe ve Galatasaray dediğiniz zaman Türkiye’nin yüzde 70’ini kapsayan taraftar kitlesi var. Niye böyle bir açıklama? Galatasaray, her zaman gündemlerinin birinci maddesi. Futbolla ilgili bizim ortaya getirmek istediğimiz şey, güzel ve adaletli bir futbol iklimi ortaya getirelim” ifadelerini kullandı.

Özbek, ayrıca Ali Koç’un açıklamalarının ülkeyi gerilime sürüklediğini belirtti ve “Türkiye, hep bölünmeye çalışılmıştır. PKK, FETÖ, Türkiye’yi bölmeye çalışmadı mı? Yapılan açıklamalar da bu bölünmeye, kutuplaştırmaya getirecek açıklamalar değil mi? Onlar bile bölememişken, sen neden böyle davranıyorsun?” şeklinde konuştu. Özbek, Türkiye’nin huzura ihtiyacı olduğunu vurgulayarak “Bu ülkeyi ne PKK ne FETÖ bölemedi, başka kimse bölemez! Bir ağabeyi olarak kendisine tavsiyem, gerilime artık ihtiyaç yok” dedi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in bu açıklamaları, Türk futbolunun ve toplumun gündemine oturdu. Olayın ardından spor camiasında ve medyada da çeşitli yorumlar ve değerlendirmeler yapıldı. Başkan Özbek’in itidal ve huzur çağrısı, Türkiye’nin futbol ve toplumsal gelişimi için önemli bir mesaj taşıdı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.