DOLAR 34,0036 0.31%
EURO 37,8669 0.68%
ALTIN 2.819,860,38
BITCOIN 1973175-2,83%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

TESK Başkanı Palandöken, Sigaraya Yapılan Zamları Eleştirerek Durdurulmasını İstedi

TESK Başkanı Palandöken, Sigaraya Yapılan Zamları Eleştirerek Durdurulmasını İstedi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigaraya yapılan zamları eleştirerek, esnaf ile vatandaşı karşı karşıya getiren uygulamalara dikkat çekti. Palandöken, zamların durdurulmasını ve Rekabet Kurumu ile Ticaret Bakanlığı'nın müdahalesini talep etti.

ABONE OL
24 Kasım 2023 19:09
TESK Başkanı Palandöken, Sigaraya Yapılan Zamları Eleştirerek Durdurulmasını İstedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bugün yaptığı yazılı açıklamada, sigaraya yapılan zamlardan ve esnaf ile vatandaşı karşı karşıya getiren uygulamalardan şikayetçi oldu. Palandöken, sigaraya yapılan zamların durdurulmasını istedi ve konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Palandöken, sigara firmalarının esnafın talep ettiği miktarda sigara satışı yapmadıklarını ve ürünlerin orijinal paketlerinde değişime gidildiğini belirtti. Sigara paketlerindeki adet sayısının azaltıldığını ifade eden Palandöken, zam geçiş döneminde paketlerin sayısının 10’dan 5’e düşürüldüğünü vurguladı. Ayrıca, ocak 2023 tarihinde 29 TL olan bir sigaranın bugün 55 TL olduğunu ve bu süreçte 5 kez zam yapıldığını belirtti. Zam oranının yüzde 75’i aştığını ifade etti.

Palandöken, sigaraya yapılan zamların kaçak sigara satışını artırdığını söyledi. Şu anda yüzde 20 oranında sigara kaçağı bulunduğunu belirten Palandöken, devletin bu durumdan kaynaklı 100 milyar lira vergi kaybına uğradığını ifade etti. Sigara firmalarının zam yaparken ürün satış adetinde kısıtlamaya giderek esnaf ile vatandaşı karşı karşıya getirdiğini belirten Palandöken, Rekabet Kurumu’nun ve Ticaret Bakanlığı’nın müdahale etmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, ticaretteki bu sınırlamaya karşı yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.