DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18400250,38%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

TBMM Başkanı Kurtulmuş: İnsan Hakları Beyannamesi Kağıt Üzerinde Kalmamalı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: İnsan Hakları Beyannamesi Kağıt Üzerinde Kalmamalı

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un vurgusuyla, İnsan Hakları Beyannamesi 75. yılında sadece kağıt üzerinde değil, eylemde yaşamalı. Filistin'e destek için uluslararası dayanışma çağrısı yapılıyor."

ABONE OL
27 Kasım 2023 16:40
TBMM Başkanı Kurtulmuş: İnsan Hakları Beyannamesi Kağıt Üzerinde Kalmamalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Asya Parlamenter Asamblesi İcra Konseyi Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 75. yıl dönümü öncesinde kağıt üzerinde kaldığını belirtti. Kurtulmuş, dünya genelindeki önemli konular arasında Filistin’e de vurgu yaparak uluslararası dayanışma çağrısında bulundu. İnsan hakları ve evrensel değerlere vurgu yaparak, Beyannamenin sadece bir metin olmaktan öteye geçmesi gerektiğini ifade etti.

Kurtulmuş, “Bugün geldiğimiz noktada böylesine bir tarihsel geri dönüşün başlangıcında olduğumuzun altını çizmek isterim. Asya önümüzdeki dönemde dünyaya öncülük edebilecek bir potansiyele şimdiden kavuşmuş vaziyette” dedi. Dünya nüfusunun yüzde 60’ının Asya ülkelerinde olduğunu ve 37 trilyon dolarlık gayrisafi yurtiçi hasılanın bulunduğunu belirten Kurtulmuş, Asya’nın, medeniyetin, bilimin ve kültürün merkezi olmaya aday olduğunu vurguladı.

Filistin’e yapılan saldırılara da değinen Kurtulmuş, uluslararası camianın Filistin meselesinin çözümü için daha etkin bir rol oynaması gerektiğini belirtti. Dünya genelindeki çeşitli sorunlara da değinen Kurtulmuş, Asya’nın dünya sistemine sunduğu fırsatlara vurgu yaparak, “Türkiye olarak Asya üzerinde yapılacak çalışmalara önem veriyoruz. APA’yı da Türkiye’nin Asya’ya açılan önemli bir penceresi olarak kabul ediyor ve bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesi için gayret sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.