DOLAR 34,1076 0.05%
EURO 37,9830 0.2%
ALTIN 2.817,840,07
BITCOIN 20639143,48%
İstanbul
22°

PARÇALI BULUTLU

13:04

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Petrol Ofisi’nin BP Satın Alımı, Türkiye Akaryakıt Sektöründe Dikkatleri Üzerine Çekiyor

Petrol Ofisi’nin BP Satın Alımı, Türkiye Akaryakıt Sektöründe Dikkatleri Üzerine Çekiyor

BP'nin Türkiye akaryakıt operasyonlarının Petrol Ofisi tarafından satın alınması, sektörde stratejik bir dönemeç olarak değerlendiriliyor. Türkiye'deki enerji sektöründe yaşanan bu gelişme, hacim oluşturma ve ciroyu artırma hedefleriyle ön plana çıkıyor.

ABONE OL
20 Kasım 2023 23:16
Petrol Ofisi’nin BP Satın Alımı, Türkiye Akaryakıt Sektöründe Dikkatleri Üzerine Çekiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye akaryakıt dağıtım sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren BP’nin mevcut istasyonları, depolama ünitesi ve limanını Petrol Ofisi’ne satması, sektörde önemli bir dönemece işaret ediyor. Bu satın alımın ticari yanının ötesinde stratejik bir karar olduğunu belirten sektör yetkilileri, geçmişte rafineri olarak kullanılan ATAŞ tesislerinin liman ve depolama tesisi olarak dönüştürülmesinin bu kararda etkili olduğunu vurguluyor.

Petrol Ofisi’nin zaten sahip olduğu 1935 bayisi ile birlikte BP satın alımıyla 2 bin 705 bayiye ulaşacağını hatırlatan sektör yetkilileri, bu birleşmenin sektördeki hacmi artırabileceği ve şirket cirosunu büyütebileceği değerlendirmesinde bulunuyor. BP’nin satışa yönelik bir süredir karar aldığına dair bilgilerin sektörde dolaştığını belirten yetkililer, bu gelişmenin ardından orta ölçekte iki yerli akaryakıt dağıtım zincirinin satış pazarlıklarının yapıldığını iddia ediyor.

Sektörde kârlılığın düşük olması nedeniyle şirketlerin hacim oluşturma veya satış yapma kararıyla karşı karşıya kaldığını belirten sektör yetkilileri, bu dönemde sektördeki ana gündemin bu konu olduğunu ifade ediyor. Öte yandan, Petrol Ofisi’nin BP’nin Türkiye akaryakıt operasyonlarını satın alması sonrasında, sektörde yaşanabilecek diğer satın alımların da gözlemlendiği ve pazarlık masasında olan iki yerli akaryakıt dağıtım zincirinin geleceğine dair beklentilerin yüksek olduğu belirtiliyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.