DOLAR 34,0060 0.3%
EURO 37,8947 0.72%
ALTIN 2.821,230,42
BITCOIN 1971210-3,02%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ottawa’daki Tek Kullanımlık Plastik Yasak Kararı Çevre Aktivistlerini Hayal Kırıklığına Uğrattı

Ottawa’daki Tek Kullanımlık Plastik Yasak Kararı Çevre Aktivistlerini Hayal Kırıklığına Uğrattı

Ottawa'da alınan tek kullanımlık plastik yasağı kararı çevre savunucularını hayal kırıklığına uğrattı. Federal Mahkeme'nin verdiği karar, çevre dostu kararların geleceğini sorgulatıyor. Plastik üreticilerinin itirazı ve mahkemenin kararıyla ilgili detaylar haberimizde

ABONE OL
19 Kasım 2023 12:05
Ottawa’daki Tek Kullanımlık Plastik Yasak Kararı Çevre Aktivistlerini Hayal Kırıklığına Uğrattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ottawa’da alınan tek kullanımlık plastik yasağı kararı, çevre aktivistleri arasında hayal kırıklığı yaratıyor. Toronto merkezli Environmental Defence ve Greenpeace Canada, federal hükümetin bu karara itiraz etmesini talep ederken, Çevre Bakanı Steven Guilbeault ise düşündüğünü belirtiyor.

Federal Mahkeme kararı, plastik üreticileri Sorumlu Plastik Kullanım Koalisyonu’nun (RPUC) başvurusu üzerine alındı. RPUC, plastik atıklarının “toksik madde” olarak sınıflandırılmasının çok geniş olduğunu savunarak mahkemeden haklı bulundu. Ancak, bu kararın ardından tek kullanımlık plastiklerin geri dönebileceği endişeleri ortaya çıkıyor.

Büyük market zincirleri, örneğin Loblaws ve Metro, plastik alışveriş torbalarını geri getirmeyeceklerini açıklarken, diğerleri de benzer kararlar almış durumda. Bu durum, çevre dostu kararların hayata geçirilmesi konusunda endişeleri artırıyor. Öte yandan, birçok eyalet ve bölge kendi tek kullanımlık plastik yasaklarını uygulamış durumda, ancak ulusal bir çerçeve oluşturulması gerekliliği vurgulanıyor. Ulusal restoran zincirleri, plastiklerin yerine geri dönmesini beklemiyor, ancak çevresel çabaların devamı için çözüm arayışı devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.