DOLAR 34,0006 0.29%
EURO 37,8516 0.64%
ALTIN 2.820,980,42
BITCOIN 1966761-2,91%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ortadoğu’da Gerginlik: Filistin-İsrail Çatışması Devam Ediyor

Ortadoğu’da Gerginlik: Filistin-İsrail Çatışması Devam Ediyor

Türkiye, Suudi Arabistan, Katar, Mısır, Endonezya, Nijerya, ve Ürdün'den oluşan dışişleri bakanları delegasyonu, Gazze'de ateşkes görüşmeleri için bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Londra ve Paris ziyaretleriyle temas grubuna katılacak. Gazze'de devam eden çatışmalarda İsrail'e karşı misilleme olarak Tel Aviv'e füze saldırısı düzenlendi. Türkiye, bölgede ateşkesin sağlanması için uluslararası diplomatik çabaları destekliyor.

ABONE OL
21 Kasım 2023 13:27
Ortadoğu’da Gerginlik: Filistin-İsrail Çatışması Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ortadoğu’da devam eden Filistin-İsrail çatışması kapsamında, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar, Mısır, Endonezya, Nijerya, ve Ürdün dışişleri bakanlarından oluşan bir delegasyon, Gazze’de ateşkes görüşmelerine başladı. Diplomatik çabalar kapsamında gerçekleştirilen ziyaret, bölgedeki gerginliği azaltma amacını taşıyor.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, çarşamba günü Londra ve Paris’e gerçekleştireceği ziyaretlerle temas grubuna katılacak. Fidan, Gazze’deki çatışmaların durdurulması ve barışın tesis edilmesi için uluslararası toplumun ortak çabalarını destekliyor.

Gazze’den İsrail’in başkenti Tel Aviv’e gerçekleştirilen füze saldırısı ise bölgedeki tansiyonu yükseltti. İsrail’e karşı yapılan bu misilleme saldırısı, bölgesel çatışmanın devam ettiğini gösteriyor.

Bu çerçevede, uluslararası aktörlerin Gazze’deki durumu sakinleştirmek ve çatışmaya son vermek adına yoğun diplomasi çabalarına devam etmeleri bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.