DOLAR 34,0017 0.29%
EURO 37,8610 0.65%
ALTIN 2.820,360,40
BITCOIN 1963779-3,26%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

MHP’den Anayasa Mahkemesi’ne Sert Tepki: ‘Ya Kapatılmalı Ya Yeniden Yapılandırılmalı’

MHP’den Anayasa Mahkemesi’ne Sert Tepki: ‘Ya Kapatılmalı Ya Yeniden Yapılandırılmalı’

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Yargıtay'ın AYM üyelerine suç duyurusuna sert tepki gösterdi. AYM'yi kapatma veya yeniden yapılandırma çağrısı yaptı.

ABONE OL
11 Kasım 2023 09:36
MHP’den Anayasa Mahkemesi’ne Sert Tepki: ‘Ya Kapatılmalı Ya Yeniden Yapılandırılmalı’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi (AYM) üyelerine suç duyurusu yapmasına sert bir tepki gösterdi. Can Atalay davasında AYM’nin verdiği karara karşı çıkan Yönter, “AYM bir defa Anayasa’nın 14. maddesini işlevsiz hale getirdi.” ifadelerini kullandı.

Yönter, tv100 ekranlarındaki bir canlı yayında yaptığı açıklamada, “Bizim dağda taşta başını ezdiğimiz teröristler, AYM’ye arka kapıdan giriyor. AYM tarafından can simidi atılıyor. Ya kapatacağız ya yeniden yapılandıracağız. AYM, geleneği 2. Dünya Savaşı’ndan sonra ortaya çıktı. AYM bir defa Anayasa’nın 14. maddesini işlevsiz hale getirdi.” dedi.

Bu çıkışıyla MHP’nin AYM’ye yönelik eleştirel tutumunu bir kez daha vurgulayan Yönter, AYM’nin kapatılması veya yeniden yapılandırılması gerektiğini savundu. AYM’nin verdiği kararın milli vicdana hükümsüz olduğunu söyleyen Yönter, Türkiye’nin var oluş haklarına zarar verdiğini ifade etti.

AYM, Can Atalay’ın seçilme ve siyasi faaliyette bulunma haklarının ihlal edildiğine karar vermişti. Yargıtay ise AYM’nin bu kararına karşı çıkarak suç duyurusunda bulunmuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.