DOLAR 34,0006 0.29%
EURO 37,8516 0.64%
ALTIN 2.820,980,42
BITCOIN 1966761-2,91%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

MHP Lideri Bahçeli: 50+1 Sistemi Değişmez, Milletvekili Seçmiyoruz, Cumhurbaşkanı Seçiyoruz

MHP Lideri Bahçeli: 50+1 Sistemi Değişmez, Milletvekili Seçmiyoruz, Cumhurbaşkanı Seçiyoruz

MHP lideri Devlet Bahçeli, 50+1 seçim sistemi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin Gazze'deki olaylar ve Almanya'ya sert tepkisi de dikkat çekiyor.

ABONE OL
21 Kasım 2023 18:07
MHP Lideri Bahçeli: 50+1 Sistemi Değişmez, Milletvekili Seçmiyoruz, Cumhurbaşkanı Seçiyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM’deki grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 50+1 seçim sistemiyle ilgili açıklamalarına karşı durdu. Bahçeli, “Belediye başkanı seçmiyoruz, Cumhurbaşkanı seçiyoruz” vurgusuyla sistemin temel prensibini savundu. Cumhur İttifakı’nda pazarlık olmadığını belirten Bahçeli, ittifakın devamından yana olduklarını ifade etti.

Gazze’deki olaylara da değinen Bahçeli, Türkiye’nin Filistin halkının yanında olduğunu vurgulayarak, “İnsana dair ne varsa bombalanıyor. Zulme sessizlik de zulümdür” dedi. Almanya Başbakanı’na yönelik sert eleştirilerde bulunan Bahçeli, “Almanya Başbakanı yanlış taraftadır. Kuş beyinlerinizle cumhuru çatlatmaya haddiniz yetmez” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin de konuşan Bahçeli, sistemin geçici bir heves olmadığını ve aksayan yönlerin mutabakat ile düzeltilmesi gerektiğini belirtti. İYİ Parti lideri Akşener’e de sert tepki gösteren Bahçeli, Türk polisine yönelik yapılan iddiaları reddederek, “Hiç kimse Türk polisini töhmet altında bırakamaz” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.