DOLAR 34,0000 0.29%
EURO 37,8431 0.61%
ALTIN 2.820,230,39
BITCOIN 1968226-3,43%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Malatya’da Japon Deprem Bilimciden Türkiye’ye Deprem Uyarısı

Malatya’da Japon Deprem Bilimciden Türkiye’ye Deprem Uyarısı

Malatya'da düzenlenen deprem eğitiminde Japon Deprem Bilimci, Türkiye'nin deprem riskine dikkat çekti. İşte Türkiye-Japonya deprem karşılaştırması ve alınması gereken önlemler.

ABONE OL
16 Kasım 2023 09:20
Malatya’da Japon Deprem Bilimciden Türkiye’ye Deprem Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Malatya’da bir otelde gerçekleşen “Yeniden Hep Birlikte Ayağa Kalkıyoruz” adlı deprem eğitiminde, Japon Deprem Bilimci Yoshinori Moriwaki, Türkiye’nin deprem riskine ve alınması gereken tedbirlere dair önemli açıklamalarda bulundu. Moriwaki, Türkiye’nin Japonya gibi deprem ülkesi olduğunu belirterek, özellikle Doğu Anadolu Fayı’nın kırılmaya başlamasıyla artan risklere dikkat çekti.

Türkiye ile Japonya’nın deprem istatistiklerini karşılaştıran Moriwaki, Türkiye’nin 6. sırada olduğunu ve buna rağmen can kaybının binalardan kaynaklandığını vurguladı. Deprem eğitimlerinin önemine değinen bilimci, Türkiye’de bu eğitimlerin daha sık ve etkili olması gerektiğini söyledi.

Moriwaki, özellikle çocuklara düzenli olarak deprem eğitimi verilmesinin önemine vurgu yaparak, Türkiye’nin bu konuda Japonya’dan öğrenebileceği dersler olduğunu ifade etti. Son olarak, deprem eğitimlerinin sıklaştırılması ve binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.