Lipton İsrail malı mı? Lipton hangi ülkenin, nerenin ve kimin markası? Sahibi kim?

Lipton nerenin malı sorusunun cevabı internette araştırılıyor. İşte Lipton İsrail malı mı? Lipton hangi ülkenin, nerenin ve kimin markası? Sahibi kim?

Dünyanın her yerinde İsrail karşıtları, İsrail'in Gazze'deki katliamlarına tepki göstermek için İsrail mallarını boykot ediyor. Türkiye'de satılan İsrail ürünleri de çok tuhaf. İsrail ürün markaları araştırılıyor ve boykot ediliyor. Gıda, temizlik, ayakkabı, giyim ve daha birçok kategorideki İsrail markaları artık satın alınmıyor. Peki Lipton İsrail'e mi ait? Lipton'un sahibi kim? Lipton hangi ülkede kuruldu? Lipton ürünü hangi ülkede ve kimin elinde? Sorunlarınıza yanıtlar…

LİPTON HANGİ ÜLKENİN MALI?
Lipton, İngiltere menşeli bir çay markasıdır. Markanın kökeni 19. yüzyılın sonlarına, 1890'lara dayanmaktadır. Sir Thomas Lipton, İskoçyalı bir girişimci ve tüccar olarak tanınan, çay ticaretinde önemli bir rol oynayan kişidir. Lipton markası, özellikle çay ürünleri ile tanınmaktadır.

Lipton'un İsrail ile herhangi bir bağlantısı yoktur. Ancak, marka bir süre önce Unilever şirketi tarafından satın alınmıştır. Unilever, çok uluslu bir şirket olup, çeşitli tüketim ürünleri alanında faaliyet göstermektedir. Lipton, Unilever'in çay kategorisindeki önemli markalarından biridir ve dünya genelinde yaygın bir şekilde tüketilmektedir.