DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 1845260-2,80%
İstanbul
24°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Konumunuzu Google Haritalar’da paylaşın: nasıl çalışır!

GPS işlevi artık tüm akıllı telefonlarda mevcuttur. Konumunuzu Google Haritalar'da paylaşın. Google Haritalar nasıl çalışır?

ABONE OL
19 Kasım 2023 21:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konum paylaşımı , birkaç yıl öncesine kadar, hâlâ hatırlayanlar için Google’ın “tuhaf” Facebook karşıtı Google+’da yerleşik bir özellikti. Ancak, bir yandan Google+ hiçbir zaman çok popüler olmadığından, diğer yandan bu işlevin çok fazla seçeneği olmaması ve sürekli aktif olması nedeniyle “anne” Google, onu Google Haritalar’a aktarmaya karar verdi . Eğer fikrimizi istiyorsanız, en başından beri olması gereken yer burasıdır. Ancak önemli olan artık konumunuzu Google Haritalar aracılığıyla arkadaşlarınıza gönderebilmenizdir. Google Haritalar’a nasıl pin gönderilir? Okumaya devam et!

Google Haritalar’da kullanıcı konumu nedir?

Basit:  Konumu kapatmadığınız sürece akıllı telefonunuz her zaman nerede olduğunuzu bilir. Bu konum aynı zamanda Google Haritalar’a da aktarılır , hem A noktasından B noktasına gitmenize yardımcı olur hem de Google’a veri göndermek için kullanılır; bu da Google’ın hangi yollarda trafik sıkışıklığı olduğunu, herhangi bir proje varsa, bir yol varsa “anlaması” için kullanılır. kapalı ve bunun gibi çeşitli şeyler. Ayrıca seyahatlerinizin geçmişini de tutar.

Google Haritalar’a nasıl pin gönderirim?

Konum paylaşımının iki seçeneği vardır . Kullanıcı, tam konumunu gönderdiği arkadaşlarını ve daha “bulanık” konum gönderdiği arkadaşlarını şehir düzeyinde seçebiliyor. Örneğin, Atina’nın merkezinde, Glyfada’da veya Chalandri’de olup olmadığınızı bilecek yakın arkadaşlarınız ve evde olup olmadığınızı veya evde olup olmadığınızı bile bilecek diğer arkadaşlarınız, ebeveynleriniz veya diğer yarınız olabilir. köşe kulübesi. Geçmişte, bu seçeneği etkinleştirdiğinizde cep telefonunuz konumunuzu sürekli olarak başkalarına gönderiyordu. Mantıklı olduğu gibi durum böyle değil. Bir yerde buluşmayı ayarlamadığınız sürece arkadaşlarınızın her gün ve her an konumunuzu bilmesine gerek yoktur. Aynı şekilde, bir arkadaşınızla kahve içmek için ofisten veya okuldan yarım saat erken çıkıp çıkmadığınızı ebeveynlerin veya “kişinin” bilmesine gerek yoktur. Neyse ki, Google geliştiricileri bunu fark etti ve artık konum paylaşımı , belirli kişiler için ve birkaç dakikadan birkaç saate kadar açma gibi temel seçeneklere sahip .

Konumunuzu Google Haritalar'da paylaşın: nasıl çalışır!
Konumunuzu Google Haritalar’da paylaşın: nasıl çalışır!

İşlem basittir: Üstteki arama çubuğunda profil simgenizi tıklarsınız ve ardından ” Konum Paylaşımı “ düğmesini tıklarsınız . İlk defa yapıyorsanız, birkaç onaya da basmanız gerekebilir. Uygulama daha sonra size ne kadar süreyle soracak ve hangi kişilerin konumunuzu göreceğine ilişkin seçenekler sunacaktır. Bunlar mobil kişiler olabilir (kaçınılmaz olarak), ancak mesaj yoluyla , herhangi bir uygulamadan (Messenger, Whatsapp vb.) veya hatta basit bir SMS veya e-postayla da bildirim gönderebilirsiniz . Google Haritalar’a erişimi olan herhangi bir cihaz, hatta bir PC bile Google Haritalar web arayüzü aracılığıyla konumunuzu görebilecek . Google Haritalar’da aktif navigasyon varsa rota paylaşma seçeneği de vardır . Buradaki fark, rotanın ilerleyişini izleyenlerin bunu navigasyonun sonuna kadar, yani varış noktasına ulaşana kadar, bildirimin otomatik olarak durduğu noktada yapabilecek olmasıdır.

Başka bir konumdan Google Haritalar’a nasıl pin gönderirim?

Çok basit: Google Haritalar’ı açarsınız , orada olmasanız bile ilgilendiğiniz konumu bulursunuz, daha iyi hassasiyet için yakınlaştırırsınız ve “pin” koymak istediğiniz noktaya dokunursunuz . Açılan açılır pencerede seçenekler arasında “Paylaş” seçeneğini göreceksiniz. Buna bastığınızda, mobil kişileri ve aynı zamanda yüklü uygulamaları da göreceksiniz, ör. Messenger veya Viber .

Google Haritalar konum paylaşımıyla asla kaybolmazsınız!

Akıllı telefonunuz yanınızda olduğu ve akıllı telefonunuzda Google Haritalar olduğu sürece asla kaybolmayacağınız aşikar . Ancak artık başkalarını da konumunuz hakkında bilgilendirebilirsiniz. Başka bir şey olmasa bile ara sıra “neredesin?” gibi mesajlar ve telefon konuşmalarıyla başınız dönmesin diye. veya “eeeeeeeeee?”

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.