İzmir Merkezli Operasyonda, Çalınan Doktor E-imzalarıyla Sentetik Ecza Hapı Satışı Yapan Suç Örgütüne Operasyon: 16 Tutuklama

İzmir merkezli düzenlenen operasyonda, doktorların çalınan e-imzalarıyla üretilen reçetelerle sentetik ecza hapları satan suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda 16 şüpheli tutuklandı. Operasyon, sağlık sektöründeki kötüye kullanımı önlemeyi amaçlıyor.

İzmir merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda, doktorların e-imzalarını çalıp, yazdıkları reçetelerle sentetik ecza hapları temin eden ve bunları üçüncü kişilere satan suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, 16 şüpheli tutuklandı. Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında ortaya çıkan bilgilere göre, suç örgütü doktorların e-imzalarını çalıp, üçüncü kişilere ait reçetelerle sentetik ecza hapları temin etti. Bu hapların 300 binden fazlasının Antalya, İzmir, Bursa, Kocaeli, Manisa ve İstanbul'da faaliyet gösteren eczanelerden temin edilip piyasaya sürüldüğü ve uyuşturucu satışı yapıldığı belirlendi. Operasyon sonucunda 16 şüpheli tutuklandı. Yapılan aramalarda çok sayıda başkaları adına düzenlenmiş reçete, 1 pompalı tüfek, 1 otomatik tabanca, 17 dolu kartuş fişek, dijital materyaller ve başkalarına ait nüfus cüzdanları ele geçirildi. Şüphelilerden 6'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 16'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon sırasında suç örgütü üyelerinin hastane güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri de delil olarak kullanıldı. Görüntülerde, e-imza çalma anları ve eczanelerden alışveriş yapma anları net bir şekilde görülebiliyor. Bu operasyon, sağlık sektöründeki kötüye kullanımı önlemeyi amaçlamakta olup, suç örgütlerinin bu tür faaliyetlere yönelik mücadeleyi artırmayı hedeflemektedir.