DOLAR 34,0933 0.11%
EURO 37,6685 0.07%
ALTIN 2.742,66-0,02
BITCOIN 19304123,09%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İYİ Parti Milletvekili Adnan Beker: “Meral Akşener’in İddiaları Gerçek Dışı, İstifa Ediyorum”

İYİ Parti Milletvekili Adnan Beker: “Meral Akşener’in İddiaları Gerçek Dışı, İstifa Ediyorum”

İYİ Parti milletvekili Adnan Beker, Meral Akşener'in fuhuş iddiaları ve otel sahibi polis müdürü ile ilişkilendirilmesine dair yaptığı açıklamada iddiaları reddederek istifa ettiğini duyurdu. Beker, Akşener'in iddialarının gerçek dışı olduğunu belirterek genel başkanlıktan istifa etmesi çağrısında bulundu.

ABONE OL
24 Kasım 2023 00:09
İYİ Parti Milletvekili Adnan Beker: “Meral Akşener’in İddiaları Gerçek Dışı, İstifa Ediyorum”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti milletvekili Adnan Beker, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in fuhuş iddialarıyla gündeme gelen otel sahibi polis müdürü ile ilişkilendirilmesine dair bir açıklama yaparak istifa ettiğini duyurdu. Akşener’in iddialarının gerçek dışı olduğunu savunan Beker, genel başkanlık görevinden ayrılma çağrısında bulundu.

Beker, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “Açık ve net söylüyorum: Ne oteli bilirim, ne sahibini tanırım, ne de olayda bahsi geçen emniyet mensuplarının ismini duydum. Eğer Meral Akşener’in kastettiği ben isem Türk Milletine söz veriyorum milletvekilliğinden istifa edeceğim. Eğer bu iddia benim ile alakalı değilse çıksın bunu düzeltsin. Düzeltmezse o genel başkanlıktan istifa etsin.” şeklinde konuştu.

Akşener’in iddialarının ardından yaşanan sürecin, kendisini ve ailesini İYİ Parti içinde bir itibar suikastına uğratıldığı hissine götürdüğünü belirten Beker, “Başta ben ve ailem olmak üzere onlarca yol arkadaşım, İYİ Parti Genel Merkezine çöreklenmiş ve namuslu insanları hedef alan bir grubun itibar suikastına maruz kaldık. Bu nedenle kendimi, ailemi ve inandığım tüm değerleri korumak adına İYİ Parti üyeliğinden istifa ettim.” ifadelerini kullandı.

Beker, konuşmasında ayrıca “Her istifa eden tacizle suçlanıyor. O nedenle herkes korkuyor. Bizim partiden istifa edenlerin yüzde 90’ı tacizle suçlanıyor. Ümit Dikbayır’la ilgili iddialar da 4-5 yıl öncesine ait. Çamur at, izi kalsın şeklinde bir genel başkanlık olmaz.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 18 Kasım’da yaptığı konuşmada ortaya attığı iddialar, partide geniş yankı bulmuş ve bir dizi istifa ile sonuçlanmıştı. Akşener’in bu açıklamalarının ardından Adnan Beker’in istifası ve yaptığı değerlendirmeler, parti içindeki gerginliği artırmış durumda.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.