DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18514991,02%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İsrail-Hamas Savaşı Devam Ediyor: Netanyahu’nun Anket Sonuçları Soğuk Duş Etkisi Yaratıyor

İsrail-Hamas Savaşı Devam Ediyor: Netanyahu’nun Anket Sonuçları Soğuk Duş Etkisi Yaratıyor

İsrail-Hamas savaşı 29. gününde devam ediyor. İsrail'in sivil bölgelere saldırıları sürerken, Netanyahu'nun seçim anketindeki düşüşü dikkat çekiyor.

ABONE OL
4 Kasım 2023 09:50
İsrail-Hamas Savaşı Devam Ediyor: Netanyahu’nun Anket Sonuçları Soğuk Duş Etkisi Yaratıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail-Hamas savaşı, 29. gününde hala devam ediyor. Günlerdir bölgede yaşanan çatışmalarda masum sivillerin hayatları tehlikede. İsrail, son olarak Şifa Hastanesi’nde bulunan ambulans konvoyuna ve Gazze’nin batısındaki Nasr Çocuk Hastanesi girişine saldırı düzenledi. Ayrıca, Cibaliye Mülteci Kampı’nda bulunan BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’na ait Fakhoora Okulu da hedef alındı.

Dünya, bölgede yaşananları yakından takip ederken, İsrail’de yapılan son seçim anketi Başbakan Netanyahu için olumsuz sonuçlar gösteriyor. Ankete göre, eğer İsrail’de parlamento seçimleri bugün yapılsa, Netanyahu’nun partisi sandalye sayısını 32’den 18’e düşürüyor. Bu sonuçlar, iktidardaki koalisyonun 42 sandalye alarak muhalefetin 78 sandalye kazandığı bir tabloyu ortaya koyuyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, savaşın durdurulması ve Gazze’ye insani yardımların sağlanması konusunda İsrail’e çağrıda bulunmak için üçüncü defa İsrail’e geldi. Ancak İsrail Başbakanı Netanyahu, ateşkesin yalnızca rehinelerin serbest bırakılması şartıyla kabul edileceğini belirtti.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde çatışmaların durdurulması çağrılarına rağmen sivil bölgelere saldırılarına devam ediyor. Su depoları ve balıkçı tekneleri de hedef alındı. Bölgede yaşanan bu gelişmeler, uluslararası kamuoyunun endişeyle takip ettiği bir konu olarak öne çıkıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.